Global Liman`dan yeni satın alma

Global Liman, M.Demajo Port Ventures`ın tamamını satın almak için bağlayıcı sözleşme imzaladı.

22.09.2015 Cuma 10:45

Güncelleme : 22.09.2015 Cuma 16:46

Global liman işletmeleri, işlem sonucu doğrudan ve dolaylı şekilde VCP hisselerinin yüzde LOBAL 63,95'ine kadarını kontrol etmeyi öngörüyor.

Şirketten konuya ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada "Bilindiği üzere, Şirketimizin %100 iştiraki olan Global Liman İşletmeleri A.Ş. ("GLİ"), Malta'da kruvaziyer limanı ile liman sahası içinde yer alan ofis ve perakende alanlarını işleten Valletta Cruise Port Plc ("VCP")'nin hisselerinin %30,79'unun satın alınmasıyla ilgili olarak 1 Eylül 2015'te bağlayıcı bir hisse alım satım sözleşmesi imzaladığını Şirketimize bildirmiş ve Şirketimiz tarafından bu hususta bir özel durum açıklaması yapılmıştı.

GLİ, bu defa, VCP'nin hisselerinin %33,14'ünün dolaylı olarak sahibi olan M. Demajo Port Ventures Ltd.'in ("MDPV") hisselerinin %100'ünün satın alınmasıyla ilgili olarak MDPV'nin hissedarlarıyla da bağlayıcı bir hisse alım satım sözleşmesi imzaladığını Şirketimize bildirmiştir. Sözkonusu hisse devir işleminin sonuçlanması, gerekli yasal ve idari izinlerin tamamlanmasına bağlı olup, hisse devir bedeli varılan anlaşma gereği ilgili önşartların ve hisse devrinin tamamlanması sonrası açıklanacaktır.

MDPV'den devralınacak hisseler, VCP'nin hisselerinin dolaylı olarak satın alınması sonucunu doğuracagi için, VCP'nin diğer hissedarlarının ön alım haklarına tabi olmayıp, GLİ bahsi geçen iki işlem sonucu, ilk işlemdeki ön alım haklarının kullanılmamasına bağlı olarak, doğrudan ve dolaylı şekilde VCP hisselerinin %63,95'ine kadarını kontrol etmeyi öngörmektedir" denildi.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı