`Global olarak özel sektör borcu çok yüksek`

IMF, finans dışı sektörün global borcunun dünya GSYH`sının yüzde 225`ine ulaştığını ve bu borcun üçte ikisini oluşturan 100 trilyon dolarlık bölümünün özel sektöre ait olduğunu bildirdi.

05.10.2016 Cuma 16:51

Güncelleme : 06.10.2016 Cuma 08:06

IMF, finans dışı sektörün global borcunun dünya GSYH'sının yüzde 225'ine ulaştığını ve bu borcun üçte ikisini oluşturan 100 trilyon dolarlık bölümünün özel sektöre ait olduğunu bildirdi.
 
IMF, bu yüksek özel sektör borcunun sadece gelişmiş ekonomilerden şirketlere ait olmadığını, sistemsel açıdan önemli birkaç gelişmekte olan piyasa ekonomisinde de özel sektör borcunun yüksek olduğunu bildirdi.

IMF bugün yayınladığı "Mali Monitör" raporunda global borcun hali hazırda tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğuna ve bu durumun kırılgan ekonomik toparlanmaya engel olabileceğine işaret etti. IMF, borcun ciddi şekilde azaltılmasının ekonomik aktiviteyi destekleyen, özel sektör borcunun azaltılmasını ve sorunlu banka kredilerinin temizlenmesini kolaylaştıran mali politikaları gerektirdiğini vurguladı.
 
"Global borç global finansal kriz sonrasında artmaya devam etti, 2015 sonunda GSYH'nın yüzde 225'ine ulaştı. Borcun yaklaşık üçte ikisi, yaklaşık 100 trilyon doları özel sektör yükümlülüklerinden oluşuyor.

Bununla birlikte tüm ülkeler aynı durumda değil" değerlendirmesini yapan IMF, özel sektör borcundaki artışın önüne geçecek tedbirler alınmasının önemli olduğunu bildirdi. IMF'in Mali İşler Departmanı Direktörü Vitor Gaspar yaptığı değerlendirmede, "Özel sektör borç seviyelerini izleyecek ve sürdürülebilirliğini sağlayacak düzenleşici ve gözetici politikalar uygulanmalı, mali politika büyüme dönemlerinde daralma dönemlerinin etkisini azaltacak tampon oluşturulmalı. Aşırı kaldıraç kullanımının sınırlanması için vergi politikalarında borçlanmayı cesaretlendirici teşvikler sona erdirilmeli" dedi.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak