`Global ticaretin çarkları yağlanmalı`

Global ticaretteki yavaşlamaya işaret eden IMF, bunun aşılması için büyümeyi sınırlayan faktörlerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. IMF raporunda "Global ticaretin çarkları yağlanmalı" denildi.

27.09.2016 Cuma 16:09

Güncelleme : 28.09.2016 Cuma 07:50

Global ticaret hacminde 2012'den bu yana yaşanan dramatik yavaşlamanın dörtte üçünün zayıf ekonomik aktiviteden, özellikle yatırımlardan kaynaklandığına işaret eden IMF, büyüme ve yatırımlarda toparlanma olmadıkça ticaret hacimlerinin bastırılmış kalmaya devam edeceğini bildirdi.
 
IMF-Dünya Bankası güz dönemi toplantıları için hazırlanan "Dünya Ekonomik Görünüm Raporu"nun bugün yayınlanan bölümlerinde global ticaretteki yavaşlamaya işaret eden IMF, bunun aşılması için büyümeyi sınırlayan faktörlerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. IMF raporunda, "Büyümenin önündeki sınırların kaldırılması politika yanıtının kalbinde yer almalı.

Bu sadece global aktiviteyi artırmaz, aynı zamanda uluslararası ticaretin çarklarını yağlanmasına yardım eder. Bununla birlikte zayıf ekonomik görünüm hali hazırda ticaret üzerinde baskı yaratıyor, korumacılığın her türlüsüne karşı çıkılmalı. Bariyerlerin kaldırılması ticarete çok ihtiyaç duyduğu desteği verecektir" değerlendirmesi yapıldı.

Ticaretin maliyetinin daha dra azaltılması için atılacak başka adımlar da olduğunu belirten IMF, gümrük vergilerinde indirimin artırılabileceğini, Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması çerzevesinde verilen taahhütlerin tam olarak yerine getirilebileceğini ve Doha serbest ticaret gündeminde ilermeke sağlanmaya çalışılabileceğini vurguladı.
"
En Çok Okunan Haberler

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Dolar bugün kaç TL? 

Borsa yatay açıldı