Goldman Sachs, TCMB`den faiz artışı bekliyor

Goldman Sachs, enflasyonda katılığın döviz kurunu baskı altında tutması ve bunun sonucu olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası`nın er ya da geç duruşunu daha da sıkılaştırmasını beklediklerini bildirdi.

05.02.2018 Cuma 15:28

Güncelleme : 06.02.2018 Cuma 07:57

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ocak ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Goldman Sachs, manşet enflasyonun gıda fiyatlarında düşüşün etkisi ile beklentilerin altında geldiğine işaret etti.
 
Gıda enflasyonundaki düşüşte sebze fiyatlarının etkili olduğunu ifade eden Goldman Sachs, ancak bu düşüşün uzun süreli olmasını beklemediklerini, gıda enflasyonunun er ya da geç yükseleceğini öngördüklerini vurguladı. Çekirdek enflasyonun ise yavaş yavaş düşmesini beklediklerini ifade eden Goldman Sachs, "Bu nedenle enflasyonun yılın büyük bölümünde düşük çift haneli rakamlarda olacağını düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.
 
Enerji ve gıda fiyatlarındaki baz etkisi dikkate alındığında manşet enflasyonda oynaklığın yüksek olacağını ve yılın ilk yarısı sonunda muhtemelen yeniden yükseleceğini savunan Goldman Sachs, "Enflayondaki katılığın kurları baskı altında tutacağı dikkate alındığında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) duruşunu er ya da geç daha da sıkılaştırmasını bekliyoruz. TCMB'nin ikinci çeyrekte GLP faiz oranının 150 baz puan artıracağını tahmin ediyoruz. Ancak zamanla ve büyüklüğe göreceli olarak düşük bir güven besliyoruz" dedi.
 

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?