Goodyear`a 51 milyon lira vergi cezası

20.01.2015 Cuma 08:55

Güncelleme : 20.01.2015 Cuma 09:02

Goodyear'a 2010 ve 2011 dönemi için 50,9 milyon TL vergi ziyaı cezası kesildi.






Goodyear, 2010 ve 2011 vergilendirme dönemlerine ilişkin toplam 26,9 milyon TL vergi aslı tarh ettirildiğini ve 50,9 milyon TL vergi ziyaı cezası kesildiğini bildirdi.


 
Goodyear'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 


"2010 ve 2011 vergilendirme dönemlerine ilişkin şirketimiz nezdinde gerçekleştirilen vergi incelemesi sonucunda düzenlenen vergi inceleme raporlarında (i) Şirketimiz ile The Goodyear Tire & Rubber Company arasında imzalanmış olan Teknik Yardım ve Lisans Sözleşmesi kapsamında yapılan 2010 ve 2011 yıllarına ait ödemelere ilişkin oranların tespiti amacıyla Şirketimiz tarafından gerçekleştirilen Emsal Karşılaştırma Analizi'nde yer alan oranların T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen
 


Emsal Karşılaştırma Analizi'nde karşılaştırma yapılan oranlarla uyumlu olmadığı ifade edilmiş ve (ii) 2010 ile 2011 yıllarında Binde 5 İhracat Götürü Gider indirim uygulanması eleştiri konusu yapılmış olup,  kurumlar vergisi, kurumlar vergisi stopajı, kurumlar geçici vergi ve KDV hesaplamalarına ek vergi tarhiyatında bulunulmuştur. Söz konusu raporlara dayanılarak Maliye Bakanlığı İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi tarafından gönderilen vergi ve ceza  ihbarnamelerine göre fark olarak toplam 26.932.509,22 TL vergi aslı tarh ettirilmiş ve 50.862.220,30 TL vergi ziyaı cezası kesilmiştir.
 


Şirketimizce, söz konusu ilave tutarların tarhına esas oluşturan hukuki esaslar incelenmekte olup, ilgili mevzuat hükümleri, çifte vergilendirme anlaşmaları ve uluslararası genel kabul görmüş OECD kural, uygulama ve teamülleri çerçevesinde yasal haklarımızın kullanımı ve çözüm prosedürlerinin işletilebilmesi açısından konu değerlendirilmektedir. 
 


Yatırımcılarımız, bu konuya ilişkin gelişmelerden, özel durumlara ilişkin mevzuat hükümleri çerçevesinde haberdar edilecektir.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı