Google`dan rekor cezaya itiraz

Google, Avrupa Birliği`nin (AB) Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle verdiği 4,3 milyar euro para cezasına itiraz etti.

10.10.2018 Cuma 13:52

Güncelleme : 11.10.2018 Cuma 09:58

Google, antitröst yasalarına uymadığı gerekçesiyle Brüksel'in verdiği  4,3 milyar euro para cezasının AB'nin en yüksek hukuki merci olan Avrupa Adalet  Divanı yapısı içinde yer alan Genel Mahkeme'de temyize götürüldüğünü açıkladı.

AB, 2016'da Google'ı, Android işletim sistemiyle piyasayı domine etmek  ve rekabet kurallarına aykırı davranmakla suçlamıştı. Suçlama, Google'ın kendi  arama ve diğer çeşitli uygulamalarını Android cihazlarda yüklü olarak sunmasından  kaynaklanıyordu.

AB Komisyonu, temmuz ayında Google'ın akıllı telefon ve tablet gibi  mobil cihazlarda kullanılan  Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini  kötüye kullandığı gerekçesiyle 4,3 milyar euroluk rekor seviyede para cezası  kararı almıştı.

Dünyanın en fazla kullanılan akıllı telefon işletim sistemi olan  Android, Google'ın pek çok uygulaması için önemli bir gelir kaynağı durumunda.

AB'de faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir  durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor.

AB Komisyonu, söz konusu incelemede rekabete veya antitröst yasalarına  aykırı bir durum tespit ederse buna son veriyor ve firmalara yüksek para cezaları  uyguluyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak