Görüşmelerde olumlu sonuç çıkmadı

Letonya’nın Başkenti Riga’da gerçekleşen Yunanistan görüşmelerinden olumlu sonuç çıkmadı, iyimserlik buharlaşıyor.

22.05.2015 Cuma 09:14

Güncelleme : 22.05.2015 Cuma 09:18

Yunanistan, Fransa ve Almanya hükümet liderleri arasında gece geç saatlere kadar süren müzakereler anlaşmaya yönelik herhangi bir işaret olmadan sona erdi. Anlaşmaya varılması, kurtarma fonlarının serbest bırakılması ve Yunanistan’ın Euro Bölgesi’ndeki geleceği için kritik önem taşıyor.


7.2 milyar euroluk (8 milyar dolar) yardım dilimini serbest bırakacak bir anlaşmaya varılması için zaman daralırken, Başbakan Alexis Tsipras, Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Şansölye Angela Merkel, Letonya’nın Başkenti Riga’da yapılan görüşmeleri gece 01:00 civarında sonlandırdılar. Görüşmelerde anlaşma sağlanan tek konu, yakın iletişim içinde kalınması oldu.


Fransa ve Almanya hükümetlerinin yaptığı açıklamaya göre, müzakereler “dostane ve yapıcı bir atmosferde” gerçekleşti. Hükümetler açıklamalarında “Yunan hükümeti ve kurumlar arasındaki görüşmelerin sürdürülmesi konusunda fikir birliği sağlandı” ifadesini kullandılar.


Söz konusu açıklama, Hollande’nin bu ay sonuna kadar bir anlaşmaya varılacağına yönelik iyimserliğini bu kez içermedi. Hollande, güveninin onarılması ve fonların planlanan şekilde serbest bırakılması için çözümler bulunacağı tahhüdü verdi.


Yunan hükümeti, üç liderin “kayda değer ilerleme” sağlandığı konusunda fikir birliğine vardığı ancak açık noktaların varlığını sürdüğünü ifade etti. Hükümet yetkilisi, bu açık noktalar arasında emekli maaşları, satış vergisi oranları ve faiz dışı fazla konularının yer aldığını söyledi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak