Gram altın iki haftanın dibinde!

Kapalıçarşı`da işlem gören altının gram fiyatı 107,40 lira ile son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi. Çeyrek altın ise 2 günde 3 lira birden eridi.

22.10.2015 Cuma 17:14

Güncelleme : 22.10.2015 Cuma 17:26

Güne 108,70 lira seviyelerinden yatay başlayan altının gram fiyatı, dolar TL'deki düşüş eğiliminin devam etmesi ve altının ons fiyatındaki yatay seyrin etkisiyle Kapalıçarşı'da 107,40 liraya kadar gerileyerek 9 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

ÇEYREK 2 GÜNDE 3 LİRA ERİDİ
 
Çeyrek altın ise 2 günde 3 lira birden eridi ve 174 liraya geriledi.

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faizlerde ve para politikasında değişikliğe gitmemesine karşın Başkan Mario Draghi'nin, parasal genişlemenin öngörülen tarihten sonra da devam edebileceği ve mevduat faizlerinin düşürülmesinin tartışıldığını söylemesinin ardından küresel risk iştahının ve TL varlıklara ilginin arttığı görülüyor.

TL'nin dolar ve avro karşısında yükselişe geçmesi ile dünkü düşüş eğilimini sürdüren altının gram fiyatı, böylece iki günde yaklaşık yüzde 2 değer kaybetti. Altının gram fiyatı dün 110,15 lirayı gördükten sonra, uluslararası piyasada altının ons fiyatının gerilemesiyle yüzde 1'e yakın düşmüş ve günü 108,60 liradan tamamlamıştı. Şu dakikalarda altının gram fiyatı 107,60 lira seviyelerinde dengelenmeye çalışıyor, altının ons fiyatı ise 1.168 dolardan işlem görüyor.

ALTININ GRAMINDA 106 LİRA SEVİYELERİ GÖRÜLEBİLİR

Analistler, küresel piyasalarda parasal genişlemenin beklenenden daha uzun sürebileceğine ilişkin açıklamaların risk iştahını artırdığını ve gelişmiş ülke varlıklarına satış, gelişen ülke varlıklarına alış getirdiğini vurguluyor. Altının gram fiyatının 107,50 liranın atında kapanması durumunda teknik olarak 106 lira seviyesinin gündeme gelebileceğini dile getiren analistler, altının ons fiyatında ise 1.160 dolar düzeyindeki önemli desteğin test edildiğine dikkati çekiyor.

Kapalıçarşı'da çeyrek altın şu dakikalarda 169,77 liradan, cumhuriyet ata lira ise 706,84 liradan alınıyor.

 

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak