GÜN İÇİ YORUMU: ALTIN (03.12.2015)

03.12.2015 Cuma 16:59

Güncelleme : 03.12.2015 Cuma 16:59

Ons Altın, dün akşam ilk olarak Yellen’ın ABD ekonomisi hakkında yaptığı konuşma sonrasında 1050 seviyelerine kadar geriledi. Dünyanın en büyük altın destekli ETFi SPDR Gold Trust’ın varlıkları 639 ton seviyesine gerileyerek Ocak 2011 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bu nedenle de gece Ons Altının 1046 seviyesine kadar gerilediğini görüyoruz.

Ons Altın gün içinde ise Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) kararla hareketlilik yaşadı. ECB piyasaların isteği doğrultusunda aksiyon göstermeyince Dolar ciddi anlamda Euro karşısında değer kaybına uğradı ve bu durum altının 1062,5 seviyelerine kadar çıkmasına neden oldu. Ons Altında oluşan bu durum talep ile beraber desteklenmiyor. Bu yüzden Doların değeri nedeniyle ons altında oluşan yükseliş çabası kalıcı olamayabilir.

Ons altını teknik olarak ele aldığımızda saatlik bazda çift dip formasyonu 1062 seviyesinin test edilmesiyle tamamlandı. Geri dönüş gördüğümüz emtiada yükselişlerin kalıcı olabilmesi için 1080 direnci üzerine oturması gerekir ki şimdilik o noktaya oldukça uzağız. Bu nedenle ons altında gelen tepkileri direnç bölgelerinden satım yönlü takip ediyoruz.

Dirençler: 1064/ 1070/ 1074
Destekler: 1052/ 1048/ 1044

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/XAUUSD_20151203165115.png


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Beste Naz Köksal/ İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı

Bakan Şimşek`ten cari açık mesajı

Toplam ciro arttı

Cari işlemler hesabı belli oldu

Ticaret satış hacmi yükseldi

`ABD para politikası nispeten kısıtlayıcı`

Morgan Stanley, 100 kişiye istihdam yaratacak

`Yenin performansı Fed`in eylemlerine bağlı`

ABD`nin federal bütçe açığı azaldı

Microsoft, Fransa`ya yatırım yapacak

Rusya`nın altın ve döviz rezervleri geriledi

İngiliz işverenlerin ücret planı değişmedi

Çin, 1 trilyon yuan tutarında tahvil satacak

Avustralya`da iş dünyası güveni sabit kaldı

BoJ tahvil miktarını azalttı

Çin kömür ve doğal gaz stoklarını artırıyor

Borsada yatırımcı sayısı arttı