GÜN İÇİ YORUMU: ALTIN (27.11.2015)

27.11.2015 Cuma 17:31

Güncelleme : 27.11.2015 Cuma 17:31

Ons altın yeni dip denemesiyle birlikte gün içinde 1052,6$ seviyesini test ederek neredeyse son 6 yılın en düşük seviyesini gördü. Bu sabah Çin’de öncü endeksin 98.51’den 98.36 seviyesine gerilemesi ve Çinli sanayicilerin karlılıklarının %4,6 düşmesi nedeniyle Çin borsası ve metaller büyük kayıp yaşadı. Tek neden bu değildi elbette. Çünkü altında uzunca bir süredir talebin desteklemediğini, jeopolitik risklere rağmen yatırımcıların bir numaralı gündemlerinin Fed’in muhtemel Aralık ayındaki faiz artışının olduğunu belirtmiştik. Çin Dünyanın en büyük altın tüketicisi konumunda bulunuyor. Bu sebeple Çin’de daralan sanayi üretimi hem büyümeyi düşürüyor hem de altın talebini daraltıyor. Ons altın güvenli liman olma özelliğini kaybettiği günden bu yana birçok olaya ya tepkisiz kaldı ya da beklenildiği gibi tepki veremedi.

Ons altını teknik olarak ele aldığımızda 1054 seviyesini test etmesinin ardından bir miktar 1060 seviyesine doğru destek gelse de yeterli olmadı. Altında son günlerde oluşan sıkışma alanı da aşağı yöne kırıldı. MACD günlük periyotta halen daha sat yönünde. Bu yüzden ons altında sert satış sonrası gelen tepkiler direnç dönüşlerinde satış olarak değerlendirilmeye devam edebilir.

Dirençler: 1068/ 1072/ 1080
Destekler: 1052/ 1044/ 1037

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/XAUUSD_20151127171321.png


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Beste Naz Köksal/ İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma