GÜN İÇİ YORUMU: ALTIN(22.03.2016)‏

22.03.2016 Cuma 16:03

Güncelleme : 22.03.2016 Cuma 16:23

Ons Altın bu sabah Belçika’da patlak veren terör olayları nedeniyle artan jeopolitik risklere yönelik olarak 1260$ civarına tepki yaptı. Fakat gün içinde bu seviye üzerine yerleşemezken, 1254$ direnci üzerinde kalıcılık sağlama çabası sürüyor. Jeopolitik risklere yönelik olarak artan güvenli liman talebi altın dışında ABD 10 yıllık tahvillerinde de kendisini. Risksiz varlıklara yönelik talebin artması nedeniyle dünden bu yana %1.94 oranından %1.88’e geriledi.

Fonların önceki hafta alım pozisyonlarını azalttığı Altın vadeli kontrat ve opsiyonlarında, talep yönlü canlanma sinyali henüz görebilmiş değiliz. Gün içi opsiyon piyasasında geçen işlemlere bakıldığında; alım opsiyonlarının primlerinde düşüş söz konusu. Ancak bu talebin bittiği anlamına değil, talebin azaldığı anlamına geliyor.

Ons Altını teknik yönden ele aldığımızda; yukarı yönlü trendine tutunan Altında 1254$ seviyesi kısa vade içindeki en önemli nokta. Şayet bu nokta üzerine yerleşebilirse 1268-1270$ bandına kadar tepkiler görülebilir. Fakat Altının başarısız kalması durumunda 1240 bandına doğru geri çekilmeler görebiliriz. Dört saatlikte MACD negatif bölgede Ons Altında yükseliş ivmesini desteklemiyor.

Dirençler: 1254/ 1262/ 1268
Destekler: 1242/ 1237/ 1230

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/XAUUSD_20160322160918.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

İntegral Menkul Araştırma Departmanı
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

TCMB Başkanı Karahan`dan enflasyon açıklaması

OPEC`in petrol üretimi azaldı

ABD`de küçük işletme duyarlılığı toparlandı

Merkez Bankası TL Depo Alım ihalesi açtı

Almanya’da enflasyon rakamları açıklandı

İngiltere’de işsizlik artış gösterdi

Çin zorunlu karşılıkları düşürebilir

`BoJ ile hükümet arasında koordinasyon önemli`

Walmart yüzlerce çalışanını işten çıkarabilir

Japonya`da üretici fiyatları arttı

ABD`de haftalık çelik üretimi yükseldi

Bakan Şimşek`ten cari açık mesajı

Toplam ciro arttı

Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı

`ABD para politikası nispeten kısıtlayıcı`

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün kaç lira?