GÜN İÇİ YORUMU: AUD/USD (23.11.2015)‏

23.11.2015 Cuma 17:21

Güncelleme : 23.11.2015 Cuma 17:28

Haftaya, Avustralya ve Çin tarafında sakin bir veri takvimiyle başladık. ABD’de ise bugün açıklanan imalat PMI ve ikinci el konut satışları verilerinin ise parite üzerinde hareketlilik yaratmadığını söyleyebiliriz. ABD’de yarın ve Çarşamba günleri açıklanacak olan ABD verileri ABD Doları üzerinde hareketlilik yaratabilir. Yarın sabah, Avustralya Merkez Bankası Başkanı Stevens’ın konuşma yapması bekleniyor. Stevens açıklamalarına bağlı olarak, Avustralya Doları üzerinde etkili olabilir. Diğer yandan bu akşam Fed Yöneticileri, Avans ve İskonto Faiz Oranları Hakkında toplantı yapacak. Bu toplantıda iskonto faizi’nin artırılması bekleniyor. Piyasaların bu toplantıyı nasıl algılayacağına bağlı olarak paritelerde hareketlilikler görülebilir.

AUD/USD paritesi, alçalan trendden geçen 0.7175 seviyesini yukarı yönde kırmasıyla paritede alımlar hızlandı. Ancak, şimdilik 0.7245 seviyesinin üzerinde seyirlerde kalıcılık sağlayamıyor. Bu nedenle, 0.7175-0.7230 aralığına sıkışmış durumda. Paritede, güçlenme görülebilmesi açısından 0,7245 direncinin üzerinde kalıcı seyirler görülmesi gerekebilir. Geri çekilmelerin görülmesi durumunda ise 0,7175 desteğinin kırılması ile parite yeniden alçalan trend içerisinde fiyatlamalarına devam edebilir. Bu durumda ilk olarak 0.7140 desteği hedeflenebilir.

Dirençler: 0,7245-0,7360-0,7425
Destekler: 0,7175-0,7140-0,7065

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Eda Karadag/ İntegral Menkul Değerler Analisti
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

Çin zorunlu karşılıkları düşürebilir

`BoJ ile hükümet arasında koordinasyon önemli`

Walmart yüzlerce çalışanını işten çıkarabilir

Japonya`da üretici fiyatları arttı

ABD`de haftalık çelik üretimi yükseldi

Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı

Bakan Şimşek`ten cari açık mesajı

Toplam ciro arttı

Cari işlemler hesabı belli oldu

Ticaret satış hacmi yükseldi

`ABD para politikası nispeten kısıtlayıcı`

Morgan Stanley, 100 kişiye istihdam yaratacak

`Yenin performansı Fed`in eylemlerine bağlı`

ABD`nin federal bütçe açığı azaldı

Microsoft, Fransa`ya yatırım yapacak

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün kaç lira?