GÜN İÇİ YORUMU: DAX (10.05.2016)

10.05.2016 Cuma 16:44

Güncelleme : 10.05.2016 Cuma 17:08

Avrupa borsaları olumlu gelen kar rakamları ve emtia fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle düzelen piyasa algısının ardından günü pozitif bölgede sürdürüyor. Pan Avrupa endeksi olan Stoxx 600 %0.6 yukarıda işlem görüyor. Euronext 100 endeksinde ise %0.4’a varan yükselişler var. DAX endeksinde Perşembe günü görülen 9737 seviyesinden başlayan tepki yükselişi 10500 seviyesinde hafif kar satışları ile karşılanmış görünüyor. DAX endeksinde büyük fotoğrafta aşağı yönlü bir görünüm olmasına karşın, kısa vadede bu düşüş hareketi içerisinde bir minör yukarı trend oluşmuş denilebilir. Ancak doğal olarak güçlü olması beklenmemeli. DAX endeksin daha yukarı seviyeleri test etmesi için 10500 seviyesinin üzerine yükselmesi gerekli.

DAX CFD’sinde ise 10145 seviyesini güçlü direnç olarak izleyebiliriz. Ancak CFD’nin bu seviyeyi geçmesi için spot DAX endeksinin 10500 seviyesini geçmesi gerekli. Bu durumda CFD içinde yukarı hareketler görebiliriz. Geri çekilmelerde ise 9935 seviyesi destek olarak takip edilebilir.

Destekler: 9935-9780-9600
Dirençler: 10054-10145-10314

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

İntegral Menkul Araştırma Departmanı
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com 

"
En Çok Okunan Haberler

TCMB Başkanı Karahan`dan enflasyon açıklaması

OPEC`in petrol üretimi azaldı

ABD`de küçük işletme duyarlılığı toparlandı

Merkez Bankası TL Depo Alım ihalesi açtı

Almanya’da enflasyon rakamları açıklandı

İngiltere’de işsizlik artış gösterdi

Çin zorunlu karşılıkları düşürebilir

`BoJ ile hükümet arasında koordinasyon önemli`

Walmart yüzlerce çalışanını işten çıkarabilir

Japonya`da üretici fiyatları arttı

ABD`de haftalık çelik üretimi yükseldi

Bakan Şimşek`ten cari açık mesajı

Toplam ciro arttı

Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı

`ABD para politikası nispeten kısıtlayıcı`

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün kaç lira?