GÜN İÇİ YORUMU: USD/JPY (02.12.2015)‏

02.12.2015 Cuma 16:58

Güncelleme : 02.12.2015 Cuma 17:03

USD/JPY paritesi ABD’deki güçlü veri akışı ile 123,25 direnci üzerinde tutunmaya çalışıyor. Bugün ABD’deki veri akışının Dolar’ı güçlendirmesinin etkisi paritenin yukarı yönlü hareketinde ana etken olarak görülebilir. ABD’de Kasım ayına ilişkin açıklanan özel sektör istihdam değişiminin beklentiler üzerinde açıklandığı görülmekte.

ADP özel sektör istihdam verisinin detayına bakıldığında sektörlerin tamamında istihdama katkı pozitif olarak yansımış. İmalat sektöründe dünkü ISM istihdam endeksinin yukarı yönlü hareketinin de ADP verilerine etkisi göze çarpıyor. Gelen veriler Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine yönelik beklentileri de olumlu tutacak nitelikte. Bu da Dolar’ın güç kazanmasında etkili olurken, Dolar endeksinin de yeniden 100 üzerine çıkması paritenin yukarı yönlü hareketini destekliyor. Diğer taraftan Atlanta Fed Başkanı Lockart’ın açıklamaları da Aralık ayında olası faiz artışını destekler nitelikte. Lockhart, ayrıca 25 baz puanlık faiz artırımının ekonomik etkisinin çok fazla olmayacağının altını çizdi.

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde 123,25 direncinin üzerine çıkıldığı görülmekte. Kırılmanın teyit edilebilmesi ve yükselişin ivme kazanabilmesi için bu direnç bölgesi üzerindeki tutunma önemli olacaktır. Paritede yükselişin sürmesi durumunda ise 123,60 ve 123,90 direnç bölgeleri takip edilebilir. Geri çekilmede ise 123,20 direnci üzerinde tutunmanın sağlanamaması yükselen destek çizgisi olan 123,00’lere doğru baskıyı artırabilir.

Dirençler: 123,60 / 123,90 / 124,50
Destekler: 123,00 / 122,85 / 122,25

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Analisti
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

TCMB Başkanı Karahan`dan enflasyon açıklaması

OPEC`in petrol üretimi azaldı

ABD`de küçük işletme duyarlılığı toparlandı

Merkez Bankası TL Depo Alım ihalesi açtı

Almanya’da enflasyon rakamları açıklandı

İngiltere’de işsizlik artış gösterdi

Çin zorunlu karşılıkları düşürebilir

`BoJ ile hükümet arasında koordinasyon önemli`

Walmart yüzlerce çalışanını işten çıkarabilir

Japonya`da üretici fiyatları arttı

ABD`de haftalık çelik üretimi yükseldi

Bakan Şimşek`ten cari açık mesajı

Toplam ciro arttı

Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı

`ABD para politikası nispeten kısıtlayıcı`

Morgan Stanley, 100 kişiye istihdam yaratacak

`Yenin performansı Fed`in eylemlerine bağlı`