GÜN İÇİ YORUMU: USD/JPY (30.09.2015)

30.09.2015 Cuma 16:54

Güncelleme : 30.09.2015 Cuma 17:01

USD/JPY paritesi ABD’de açıklanan özel sektör istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ile yükselmeye çalışıyor. İstihdam verisinin detayı incelendiğinde 200 binlik veri beklentiyi aştı. İçerik olarak da hizmetler sektörünün ağırlığı dikkat çekerken, imalat sektöründe işten çıkarmalar verinin rakamsal olumlu görünümünü zayıflatıyor. Dolar’ın yukarı yönlü hareketinin de sınırlı olması buna bağlanabilir fakat verinin genel görünümü Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri açısından olumlu görülebilir. New York Fed Başkanı William Dudley ise yaptığı konuşmada temkinli duruşunu korudu. Dudley, para politikasına ilişkin faiz artışının yaklaşmasının piyasalardaki dalgalanmayı artırabileceğine işaret etti. Bugün ayrıca St Louis Fed Başkanı Bullard ve Fed Başkanı Yellen konuşma yapacak. Bullard daha önceki konuşmalarında faiz artırımının ertelenmemesi gerektiğini savunan şahin isimler arasında yer almaktaydı. Veri akışı yarın biraz daha yoğun olacak. Japonya ve ABD’den gelecek imalat sektörüne ilişkin göstergeler paritedeki hareketliliği artırabilir. Ayrıca Japon Yeni Çin’deki gelişmeleri izlemeye devam edecektir.

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde 120,15 üzeri hareketlerde yükselişin zorlandığı dikkat çekiyor. 120,00 – 120,15 bölgesi ara direnç olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerine çıkılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması 120,65 ve 121,35 dirençlerine doğru hareketi beraberinde getirebilir. Geri çekilmede ise 119,40 bölgesinden geçen yükselen destek çizgisi önemli görülmekte. Ana dirençler ise 118,80 ve 118,30 olmaya devam edecek.

Dirençler: 120,15 / 120,65 / 121,25
Destekler: 119,65 / 118,80 / 118,30

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Vahap Taştan/ İntegral Menkul Değerler Analisti
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

 

"
En Çok Okunan Haberler

TCMB Başkanı Karahan`dan enflasyon açıklaması

OPEC`in petrol üretimi azaldı

ABD`de küçük işletme duyarlılığı toparlandı

Merkez Bankası TL Depo Alım ihalesi açtı

Almanya’da enflasyon rakamları açıklandı

İngiltere’de işsizlik artış gösterdi

Çin zorunlu karşılıkları düşürebilir

`BoJ ile hükümet arasında koordinasyon önemli`

Walmart yüzlerce çalışanını işten çıkarabilir

Japonya`da üretici fiyatları arttı

ABD`de haftalık çelik üretimi yükseldi

Bakan Şimşek`ten cari açık mesajı

Toplam ciro arttı

Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı

`ABD para politikası nispeten kısıtlayıcı`

Morgan Stanley, 100 kişiye istihdam yaratacak

`Yenin performansı Fed`in eylemlerine bağlı`