GÜN İÇİ YORUMU: WTI (03.06.2016)

03.06.2016 Cuma 17:06

Güncelleme : 03.06.2016 Cuma 17:13

ABD Ham Petrolü WTI çok sıkışık ve yatay bir seyir halinde 49.0$ dolaylarında fiyatlanmasını sürdürüyor. Piyasa beklentilerini alt üst eden tarım dışı istihdam verisi ardından Dolar Endeksinde sert kayıplar görülse de Petrolün aynı ölçüde etkilenmediğini görmekteyiz. Petrolün kendisine has hikâyesi fiyatlamalarda baskın duruyor. Genel pencerede baktığımızda ise Petrol fiyatları Nisan ayından bu yana yükselişini sürdürüyor. Zaman zaman 50.0$ bandını test etmesi ise yukarı yönlü test etme isteğini gösteriyor. Ancak bir süredir 50$ seviyesinin üzerine yerleşmeyi başaramadı. ABD’de üretimin düşmesine bağlı olarak stokların da azalışa geçmesi, petrol fiyatlarını cesaretlendirirken, diğer yandan OPEC tarafından gelen karmaşık sinyaller yön bulmada zorluk çekiyor.

Ham Petrolü teknik olarak ele aldığımızda yükseliş trendi üzerinde hareketlerini sürdürüyor. 49.60$ seviyesinde bulunan direncini aşamayan Petrol gittikçe sıkışma alanına doğru ilerliyor. Petrol fiyatlarında yükseliş görülebilmesi için 49.60 ve 50.20$ seviyelerini aşması gerekir. Aşağıda ise 47.20$ desteğinin kırılması durumunda aşağı yönlü uzamalar güçlenebilir. Bu ölçüde sıkışma içerisinde kırılma yapması durumunda sert hareketler görülebilir.

Dirençler: 49.60/ 50.20/ 51.50
Destekler: 47.20/46.75/45.00



Yasal Uyarı Notu:
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

İntegral Menkul Araştırma Departmanı 
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr  
www.borsaintegral.com 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD’de enflasyon rakamları açıklandı

Merkezi yönetim bütçesi belli oldu

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

ECB üyelerinden faiz indirimi sinyali

Küresel petrol talebi tahmini düşürüldü

Ücretli çalışan sayısı yükseldi

Gümrük vergisi ABD`de enflasyonu artırabilir

`Fed`in faiz oranlarını sabit tutması uygun`

Goldman Sachs`tan S&P 500 tahmini

ABD`de toplam hanehalkı borcu arttı

Çin faizi sabit tuttu

Honda, Çin`de çalışan sayısını azaltıyor

JCR, Güney Kore`nin kredi notunu teyit etti

`Fed`in enflasyon için yapması gerekenler var`

Avustralya`da iş ilanları sayısı düşüş gösterdi

Arjantin Merkez Bankası faiz indirdi

ABD`de küçük işletme duyarlılığı toparlandı