GÜN İÇİ YORUMU: WTI (04.12.2015)‏

04.12.2015 Cuma 17:02

Güncelleme : 04.12.2015 Cuma 17:02

OPEC kararı öncesi 42$’a kadar yükselen ham petrol, OPEC’in arz kesintisine gitmeyeceğini açıklamasının ardından 40$’ın altını test ediyor. Her ne kadar toplantı öncesinde özellikle Suudi Arabistan’dan diğer üye ve OPEC dışı üreticilere teklifler gitmiş olsa da bunların kabul görmemesi ve üyelerin üretim kesintisine gitmeyeceğin açıklaması OPEC’in üretim tavanını günlük 31,5 milyon varilde sabit tutmasını da beraberinde getirdi. Güncel durumda arz fazlası devam ediyor. Bu da petrol fiyatlarındaki genel yükseliş hareketlerinin zayıf olabileceğinin işareti. Petrolde kısa vadede İran’ın hamleleri önemli olmakla birlikte, ABD gündeminin izlenmesi devam edilecek. Veri akışında bugün ABD’de haftalık sondaj faaliyetleri raporu izlenecek.

WTI teknik olarak incelendiğinde 40,00 destek bölgesinin altına geçildiği görülmekte. Kırılmanın teyidi açısından bu desteğin altında kalıcılık sağlanması önemli olacaktır. Geri çekilmenin sürmesi halinde ise 38,90 ve 37,75 destekleri izlenebilir. Yükselişte ise 40,85 ve 41,95 direnci öne çıkmakta.

Dirençler: 40,85 / 41,95 / 42,75
Destekler: 40,00 / 38,90 / 37,75

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Analisti
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

ABD’de enflasyon rakamları açıklandı

Merkezi yönetim bütçesi belli oldu

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

ECB üyelerinden faiz indirimi sinyali

Küresel petrol talebi tahmini düşürüldü

Ücretli çalışan sayısı yükseldi

Gümrük vergisi ABD`de enflasyonu artırabilir

`Fed`in faiz oranlarını sabit tutması uygun`

Goldman Sachs`tan S&P 500 tahmini

ABD`de toplam hanehalkı borcu arttı

Çin faizi sabit tuttu

Honda, Çin`de çalışan sayısını azaltıyor

`Fed`in enflasyon için yapması gerekenler var`

Avustralya`da iş ilanları sayısı düşüş gösterdi

JCR, Güney Kore`nin kredi notunu teyit etti

ABD enflasyonu sonrası altında son durum

Dolar ve euroda son durum ne?