GÜN İÇİ YORUMU: WTI (08.10.2015)

08.10.2015 Cuma 17:33

Güncelleme : 08.10.2015 Cuma 17:42

ABD ham petrolü 49,60 direncinden dönüşü sonrasında hareket alanını daraltıyor. Dün açıklanan ham petrol stokları raporunda üretim artışının görülmesi ana direnç olan 49,60’ın aşılamaması ve geri dönüşün gerçekleşmesine neden olmuştu. Bir süredir düşüş gösteren ABD’deki petrol üretiminin dün 76 bin varil/gün artışı arz fazlasına katkıda bulunarak yeniden geri çekilmeyi sağladı. Talep kanadında IMF’nin dünya ekonomisine dair büyüme rakamını 0,2 puan aşağı yönlü revize etmesi, azalan üretime rağmen arz fazlası sorununun devam etmesinde önemli etken olarak düşünülebilir. Bu durum önümüzdeki süreçte ABD’de üretim düşse bile petrol üzerindeki yukarı yönlü etkinin de sınırlı olabileceğine işaret ediyor. Fakat kısa vadede nihai görünümü ABD üretimi belirlerken, orta vadede OPEC’in Aralık toplantısı takip edilebilir.

WTI teknik olarak incelendiğinde geri çekilmede 47,70 desteğinden kuvvet alındığı görülüyor. Yukarı yönlü tepkiler güçlü olmasa da 48,40 direncinin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yeniden 49,60 direncine doğru yükseliş takip edilebilir. Geri çekilmede ise 46,70 desteğinin kırılması ve altında kalıcılık sağlanması durumunda 47,00 / 46,35 ve 45,70 destekleri öne çıkmakta.

Dirençler: 48,40 / 49,00 / 49,60
Destekler: 47,70 / 47,00 / 46,35

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Analisti
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com

"
En Çok Okunan Haberler

TCMB Başkanı Karahan`dan enflasyon açıklaması

OPEC`in petrol üretimi azaldı

ABD`de küçük işletme duyarlılığı toparlandı

Merkez Bankası TL Depo Alım ihalesi açtı

Almanya’da enflasyon rakamları açıklandı

İngiltere’de işsizlik artış gösterdi

Çin zorunlu karşılıkları düşürebilir

`BoJ ile hükümet arasında koordinasyon önemli`

Walmart yüzlerce çalışanını işten çıkarabilir

Japonya`da üretici fiyatları arttı

ABD`de haftalık çelik üretimi yükseldi

Bakan Şimşek`ten cari açık mesajı

Toplam ciro arttı

Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı

`ABD para politikası nispeten kısıtlayıcı`

Morgan Stanley, 100 kişiye istihdam yaratacak

`Yenin performansı Fed`in eylemlerine bağlı`