GÜN İÇİ YORUMU: WTI (23.05.2016)

23.05.2016 Cuma 16:53

Güncelleme : 23.05.2016 Cuma 16:53

ABD Ham Petrolü WTI yeni haftaya İran haberleri ile başladı. İran, ABD’nin geçmiş yıllar boyunca uyguladığı ambargo öncesi ihracat seviyesine yılın ikinci yarısında ulaşmayı planlıyor ve bu süreç içerisinde de arz seviyesini dondurmayı planlamıyor. 2 Haziran’da yapılacak OPEC toplantısı öncesinde zaten arzın belli bir seviyede dondurulmasına yönelik beklenti ya da fiyatlama yoktu. Buna ek olarak İran’dan yapılan açıklama, Petrolün yeni haftaya satıcılı başlamasına yol açtı.

Ham Petrolü teknik olarak ele aldığımızda; dört saatlik periyot içerisinde çift tepe formasyonu oluşturduğunu görüyoruz. Şayet 47.20$ seviyesi aşağı yönlü kırılır ise; Petrolü bekleyen ana destek 46.75$ ve sonrasında çift tepe formasyonunun hedef seviyesi olan 44.80-45.00$ seviyelerini test etme olasılığı haliyle yükselebilir. Görünümün zayıf olduğu Petrol halen daha biri minör diğeri majör olmak üzere ii ayrı yükselen kanal içerisinde hareketlerini sürdürüyor. Formasyon hedefi olan 44.80$ aynı zamanda majör yükselen kanalın destek noktası.

Dirençler: 48.50/ 49.30/ 49.60
Destekler: 47.20/ 46.75/ 45.00
http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/WTI_20160523164807.png



Yasal Uyarı Notu:
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

İntegral Menkul Araştırma Departmanı
www.integralmenkul.com.tr
www.integralforex.com.tr 
www.borsaintegral.com 
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD’de enflasyon rakamları açıklandı

Merkezi yönetim bütçesi belli oldu

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

ECB üyelerinden faiz indirimi sinyali

Küresel petrol talebi tahmini düşürüldü

Ücretli çalışan sayısı yükseldi

Gümrük vergisi ABD`de enflasyonu artırabilir

`Fed`in faiz oranlarını sabit tutması uygun`

Goldman Sachs`tan S&P 500 tahmini

ABD`de toplam hanehalkı borcu arttı

Çin faizi sabit tuttu

Honda, Çin`de çalışan sayısını azaltıyor

JCR, Güney Kore`nin kredi notunu teyit etti

`Fed`in enflasyon için yapması gerekenler var`

Avustralya`da iş ilanları sayısı düşüş gösterdi

Arjantin Merkez Bankası faiz indirdi

ABD`de küçük işletme duyarlılığı toparlandı