Haftanın son gününde dolar ne kadar?

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 1 artışla 4,5710 seviyesinde dengelendi.

01.06.2018 Cuma 10:41

Güncelleme : 01.06.2018 Cuma 11:25

Küresel piyasalarda, ticaret savaşı ve siyasi belirsizlikler nedeniyle  azalan risk iştahı Türk lirası varlıklar üzerinde baskı oluşturmaya devam  ederken, dolar/TL de bu gelişmelerle dün yüzde 1,36 değer kazanarak günü  4,5248'den tamamladı.
 
Dolar/TL, bugüne de yükselişle başlamasının ardından saat 09.20  itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde 4,5710 seviyesinde dengelendi. Aynı  dakikalarda avro/TL yüzde 0,7 yükselişle 5,3350'den, sterlin/TL de yüzde 0,8  primle 6,0670'ten işlem görüyor.
 
ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerini bugünden  itibaren Avrupa Birliği (AB), Kanada ve Meksika'ya da uygulayacağını açıklaması  ve siyasi belirsizliğin İtalya'dan sonra İspanya'da da etkili olması,  yatırımcıların risk iştahını azalttı.
 
ABD'nin tek taraflı olarak aldığı ilave gümrük vergileri kararının  ardından Avrupalı liderler, konuyla ilgili sert eleştiriler ve uyarılarda  bulunurken, Kanada ve Meksika, ABD'nin uygulayacağı ithal çelik ve alüminyuma ek  gümrük vergisine, karşı tedbirlerle cevap verdi.
   
Avrupa tarafında ise İspanya'da hükümet hakkında verilen güvenoyu  önergesinin mutlak çoğunluğa ulaştığı ve bugün yapılacak oylamayla hükümetin  düşeceği belirtiliyor.
 
Analistler, ticaret ve siyasi gelişmelerin yanı sıra bugün ABD'de  istihdam raporu ile dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma  Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yatırımcıların odağında olacağını  belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 4,58'in direnç olarak öne çıktığını  kaydetti.
 
    

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum