`Hedeflerimizi belirlemek için hızlı hareket edeceğiz`

İngiltere`nin yeni Maliye Bakanı Philip Hammond "Ayrılık sonrası AB ile ilişkilerde hedeflerimizi belirlemek için hızlı hareket edeceğiz" dedi.

14.07.2016 Cuma 12:01

Güncelleme : 14.07.2016 Cuma 12:30

İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı Philip Hammond, ayrılık sonrasında Avrupa Bİrliği ile İngiltere ilişkilerinde geniş kapsamlı hedefleri belirlemek konusunda hükümet oülarak hızlı hareket edeceklerini söyledi. 
   
BBC'ye konuşan Hammond, referandum sonrasında güvenin sarsıldığının ve yatırım cesaretinin kırıldığının bilincinde olduklarını belirtirken, İngiltere'nin ekonomik gelecek konusunda belirsizliği ortadan kaldırmanın ana gündemleri olacağını vurguladı.

Hükümet olarak, işdünyasına ve hanehalklarına İngiltere ile AB arasında gelecekteki ticari iliştilerin şeklinin belirlenmesi konusunda hızlı hareket edecekleri konusunda güvence verdiklerini belirten Hammond, "AB'den ayrılmamız konussunda detaylı bir anlaşmaya ne kadar zamanda varılacağı önemli değil. Önemli olan, detaylı bir anlaşmanın presipleri konusunda uzlaşmamızın ne kadar süreceği. Presipler üzerinde uzlaşmaya mümkün olan en kısa zamanda varabileceğimizi umuyorum"
diye konuştu.
     
"En önemli konu, işletmelerni niyetlerimiz konusunda ikna etmek" diye konuşan Hammond, İngiltere finansal hizmetler sektörünün AB ortak pazarına erişiminin devam ettirilmesinin sağlanmasının hükümetin önemli bir hedefi olduğunu vurguladı. Hammond, Londra finans merkezinin İngiltere ekonomisi için önemli olduğunu, ancak aynı zamanda Avrupa için de önem taşıdığını ifade etti.

"
En Çok Okunan Haberler

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Dolar bugün kaç TL? 

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?