Helal Restoran Haftası bir kez daha Kore’de!

İlki Kore Turizm Organizasyonu tarafından geçen yıl başarıyla yapılan Helal Restoran Haftası’nın ikincisi, 1 Eylül – 31 Ekim 2017 tarihleri arasında Kore’de gerçekleştirilecek.

29.09.2017 Cuma 09:04

Güncelleme : 29.09.2017 Cuma 15:07

İlki Kore Turizm Organizasyonu (KTO) tarafından geçen yıl başarıyla yapılan Helal Restoran Haftası’nın ikincisi, 1 Eylül – 31 Ekim 2017 tarihleri arasında Kore’de gerçekleştirilecek. Etkinlik, Kore’nin Müslüman Dostu yaklaşımını göstererek dünyanın dört bir yanından daha fazla Müslümanı çekmeyi hedefliyor.

Her ne kadar adı “hafta” olsa da;Helal Restoran Haftası, Kore’deki Helal ve Müslüman Dostu restoranlara dair gerekli bilgileri vermeyi amaçlayan iki ay sürecek uzun bir etkinlik. Elbette sadece bilgilendirmeyle yetinilmiyor ve Müslümanlara Incheon Uluslararası Havaalanı, Itaewon ve yabancı ziyaretçilerin uğradığı noktalarda özel indirim kuponları gibi avantajlar da sağlanıyor. Bu yılın kitapçığında restoranların yanı sıra, akvaryumlar, balmumu müzeleri, parfüm üretim deneyimi, Hanbok kiralama, Helal kozmetik mağazaları, ‘dutyfree’ dükkanları gibi gösteri ve alışveriş noktaları için de indirim kuponları bulunuyor.

Etkinliğe katılan restoranların sınıflandırılması ise 4 farklı kategoride gerçekleşiyor:  HelalSertifikalı, Kendisinden Onaylı, Müslüman Dostu ve Domuz Eti Olmayan.

“Helal Sertifikalı” restoranlarıKorea Müslüman Federasyonu (KMF) gibi aracılar tarafından Helal ürün sertifikasına sahip olanlardan oluşuyor.

“Kendisinden Onaylı” ise Müslüman restoran sahiplerinin kendi ifadelerine ve garantilerine dayanan restoranların dahil olduğu kategori.

“Müslüman Dostu” restoranlar, müşterilerine Helal gıda seçenekleri sunan işletmeleri temsil ediyor. Bu restoranlarda alkol bulunabiliyor.

"Domuz Eti Olmayan” restoranlar ise sertifikaya ya da onaya sahip Helal gıdalar sunmuyorlar. Fakat menülerinde domuz eti kullanılarak yapılan yiyecekler de olmuyor. Bu restoranlarda alkol bulunabiliyor.

Müslüman ziyaretçilere sunduğu özel fırsatların yanı sıra, Helal Restoran Haftası aynı zamanda Koreliler için de Müslüman kültürün önemli bir parçası olan Helal gıdaları tatma şansı sunuyor.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü