`Hisselerin hareketi günlük işleyişi etkilemiyor`

Deutsche Securities, Deutsche Bank`ın hisse senedi fiyatlarında son günlerde görülen oynaklığın bankanın günlük işleyişine önemli bir etkisi yoktur değerlendirmesinde bulundu.

05.10.2016 Cuma 07:15

Güncelleme : 05.10.2016 Cuma 11:41

Deutsche Securities Menkul Değerler A.Ş., Deutsche Bank AG'nin hisse senedi fiyatlarında son günlerde görülen oynaklığın bankanın günlük işleyişine önemli bir etkisi olmadığını bildirdi.

Deutsche Bank AG tarafından   Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1) "Haber veya Söylentilerin Doğrulanması" başlıklı 9. maddesine istinaden KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Deutsche Bank AG, 2005 ve 2007 yılları arasında ihraç ettiği ve yüklendiği konut ipoteğine dayalı menkul kıymetler (RMBS) ve ilgili menkul kıymetleştirme faaliyetleri ile ilgili hukuk davalarında uzlaşmak için Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ) ile müzakarelere başlamıştır. Basında yer alan 14 milyar Amerikan Dolar miktarı, bir başlangıç miktarı olup son ceza miktarını göstermemektedir. Adalet Bakanlığı Deutsche Bank AG'den karşı teklif istemiştir.

Deutsche Bank  AG'nin bu hukuki taleplere ilişkin uzlaşmaya niyet ettiği rakam, hiçbir şekilde 14 milyar Amerikan Doları rakamına yakın bir tutar değildir, çok daha aşağıdadır. Bu konudaki görüşmeler henüz başlangıç aşamasındadır ve devam etmektedir. Geçmişte benzer uluslararası bankaların vakaları gözönüne alındığında, bu görüşmelerin sonucunda, Deutsche Bank AG, uzlaşma miktarının belirtilen rakamdan çok daha düşük seviyelerde gerçekleşmesini beklemektedir.

Deutsche Bank AG'nin mali durumu oldukça sağlamdır. Banka son yıllarda bilançosundaki piyasa ve kredi riskini önemli miktarda azaltmıştır. Likidite açısından Deutsche Bank AG'nin 215 milyar EURO likit rezervleri bulunmaktadır. Deutsche Bank AG'nin şu an için sermaye artırımı planı bulunmamaktadır. İkinci çeyrek itibariyla bankanın çekirdek sermaye yeterliliği %10,8 seviyesindedir. 2007'den beri banka  sermayesini yaklaşık iki katına çıkarmış ve likit rezervlerini 3 kattan fazla arttırmıştır. Aynı dönemde riske maruz değerlerinin büyüklüğü yarı yarıya azalmıştır.

Avrupa Bankacılık Otoritesi'nin son stres testleri Deutsche Bank AG'nin en kötü senaryoda bile uluslararası Avrupa bankaları arasında en az seviyede
kredi kaybına maruz kalacağını ortaya çıkarmıştır. Deutsche Bank AG'nin hisse senedi fiyatlarında son günlerde görülen oynaklığın bankanın günlük işleyişine önemli bir etkisi yoktur."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak