Hong Kong`da Bitcoin vurgunu!

10.02.2015 Cuma 10:01

Güncelleme : 10.02.2015 Cuma 10:01

Hong Kong’da bir Bitcoin exchange firmasının müşterilerini 254 milyon Sterlin dolandırdığı iddia edildi.






CoinDesk tarafından verilen bilgiye göre Hong Konglu bir Bitcoin exchange firması kapılarını kapatıp yatırımcılarının 254 milyon sterlini (386 milyon dolar) ile kayıplara karıştı.

South China Morning Gazetesi’nde yer alan habere göre MyCoin isimli şirket yatırımcılarına yüksek miktarlarda getiri vaat ederken sözleşme yapan müşterilerine Mercedes-Benz otomobil gibi ek ödüller ve yeni müşteri getiren müşterilerine nakit ödülü gibi ek imkanlar sunuyordu.

Son olayla birlikte şirketin bir “piramit” ya da “saadet zinciri” olduğu şüpheleri yayılmaya başladı. Bu organizasyonlar üyelerin çoğalması için ilk yatırımcılarına iyi ödeme yapıyor ve toplumda “büyük getiri yanılsaması yaratılıyor. Tech In Asia, MyCoin isimli şirketi çoktan "piramit şeması” olarak etiketlemiş bulunuyor.

Thelira'da yer alan habere göre, şirketin ofislerinin “yenileme" bahanesiyle bir aydır kapalı olduğu ve zaman geçtikçe paranın gittiğine dair korkuların arttığı belirtildi. Web sitesinde müşterilerin hesap bilgilerinin ötesinde yatırımlarıyla ilgili herhangi bir yazılı kayıt bulunmadığı, bunun da herhangi bir potansiyel cezai soruşturmayı zorlaştıracağı belirtildi.
 
BITCOIN’IN SORUNLU FİNANSAL İŞLEM GEÇMİŞİ

Bitcoin’in kısa tarihinde dolandırıcılıklar ve başarısız exchange işlemleri görüldü. Bunlardan en meşhuru, 2014 yılındaki Mt. Gox isimli döviz satım şirketi ve 450 milyon dolar değerindeki kayıp Bitcoin vakası idi. Daha yakın zamanlarda, bilgisayar korsanları İngiliz firması BitStamp’den 5 milyon dolar değerinde Bitcoin çaldı.

Hong Konglu Bitcoin girişimcisi Aurelian Menant, Tec In Asia’ya yaptığı açıklamada MyCoin şirketinin yaptığının önceki sofistike Bitcoin sahtekarlıklarından ziyade klasik dolandırıcılığa daha benzer olduğunu söyledi.
 
Aurelian Menant; "MyCoin müşterilerine yüzde 300 civarında getiri vaadiyle madencilik sözleşmelerine yatırım imkanı sunuyordu. Tam olarak Madoff’un daha klasik yatırımlar ile ABD'de yıllardır yaptığı gibi. MyCoin gerçek bir saadet zinciri” dedi.
 
South China Morning Post, rakamın 387 milyon dolar olduğunu belirtti. Bu rakamın MyCoin şirketinin son açıklamasına dayalı olarak hesaplandığı belirtildi.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma