IAEE elektrik kesintilerini ele alacak

Merkezi ABD’de bulunan Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliğince (IAEE) Türkiye’de düzenlenecek Elektrik Piyasası Yaz Okulu`nda elektrik kesintileri ele alınacak.

20.05.2016 Cuma 11:49

Güncelleme : 20.05.2016 Cuma 12:23

Merkezi ABD’de bulunan Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliğince (IAEE) Türkiye’de düzenlenecek Elektrik Piyasası Yaz Okulu'nda elektrik kesintileri ele alınacak.

IAEE Türkiye Ofisi'nden yapılan açıklamada, bu yıl ikincisi 25-28 Mayıs'ta İstanbul’da gerçekleştirilecek Elektrik Piyasası Yaz Okulu'nda, Norveç, İtalya, Almanya ve Portekiz gibi ülkelerden yönetici ve uzmanlar tarafından sunumlar yapılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IAEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Almanya, Şili, ABD ve Portekiz gibi ülkelerden yaz okulu için kayıt başvuruları geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Enerji alanında deneyimli isimler elektrik piyasasındaki regülasyon işleyişini ayrıntılarıyla, yurt dışı örnekleri, uygulamaları ve vaka analizleri ile 4 gün boyunca anlatacaklar. Ülkemizde son dönemlerde yaşanan elektrik kesintileri ile gündeme gelen karşılanamayan elektriğin maliyetini, güvenilirlik, karbon fiyatlama ve yatırım konularını da bu eğitimde masaya yatıracağız. Elektrik piyasasına ve fiyat oluşumuna ilişkin dinamikleri tüm yönleriyle anlatacağız, kredi risklerini de ortaya koyacağız. Bir nevi elektrik piyasalarının röntgenini çekeceğiz."

Açıklamada, yaz okuluyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin, iaeesummerschool@gmail.com adresine başvurabilecekleri de kaydedildi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak