ICBC, Türkiye`deki altyapı projelerine odaklandı

ICBC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Xu Keen, "Şu anda Türkiye`deki altyapı ve büyük ölçekli yatırım projelerine odaklanıyoruz" dedi.

15.12.2017 Cuma 12:06

Güncelleme : 15.12.2017 Cuma 17:41

Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Xu Keen, Türkiye'deki projelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.
 
Türkiye'de son iki yıldır faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Xu Keen, "Türkiye'nin kalkınması ve ekonomik büyümesiyle doğru orantılı olarak gelişmeye ve büyümeye devam edeceğimize inanıyorum. Şu anda Türkiye'deki altyapı ve büyük ölçekli yatırım projelerine odaklanıyoruz" şeklinde konuştu. ​
 
ICBC Türkiye'nin 2015 yılında 420 milyon TL ana sermayeyle kurulduktan sonraki bir yıl içerisinde 440 milyon TL ek sermaye artırımına gittiğini söyleyen Xu Keen, "İki ülkenin Merkez Bankalarının büyük desteğiyle Türkiye ve Çin arasındaki TL-yuan para transferi anlaşması (SWAP) kapsamında ek yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz" dedi.
 
Dünyanın en büyük bankalarından biri olan ICBC, Türkiye'de 44 şube, 49 ATM, internet ve mobil şube kanallarıyla kurumsal ve yatırım bankacılığı alanlarında hizmet vermekte. Tekstilbank'ı çoğunluk hisslerini satın alarak 20 Mayıs 2015'te Türkiye'deki bankacılık faaliyetlerine başlayan ICBC'nin, 43 ülke ve bölgede faaliyet gösteren 17 binden fazla şubesi mevcut. ICBC, Türkiye'de SWAP yoluyla sermaye artırımı yapan ilk Çin bankası olmuştu.
 

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?