İELEV Özel Lisesine Almanya’dan akreditasyon

İELEV Özel Lisesi, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından, Alman Lisesi ve İstanbul (Erkek) Lisesinden sonra özel statüye tabi tutuldu ve akredite edildi. Akreditasyon 5 Nisan 2017 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosluğunda atılan imzalarla yürürlüğe girdi.

18.04.2017 Cuma 08:25

Güncelleme : 20.04.2017 Cuma 15:36

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Okullarının 2013- 2014 eğitim – öğretim yılında eğitime kazandırdığı İELEV Özel Lisesi, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından akredite edildi. İELEV Özel Lisesi aldığı akreditasyonla İstanbul (Erkek) Lisesi ve Alman Lisesinden sonra Türkiye’de bu statüye sahip üçüncü okul oldu.

Dünyada bu statüye sahip toplam 140 okul bulunuyor.

Ayrıca İELEV Özel Lisesi, Türkiye’de, anaokulundan liseye 12 yıl kesintisiz eğitim sunan, Almanya tarafından akredite edilmiş tek okul olma özelliğini taşıyor.

İELEV Akademik Kurulu IB- DP Danışmanı Imke Hermann “Verilen bu özel statü sayesinde, İELEV Özel Lisesine dil dersleri ve fen dersleri için Almanya’dan yabancı öğretmen desteği, okulun laboratuvar ve teknik donanım benzeri ihtiyaçları için maddi destek sağlanacaktır. İELEV Özel Lisesi adına, bu zor akreditasyon sürecini yürüten, İstanbul Erkek Lisesinin 2003- 2009 yıllarında Almanca Bölüm Başkanlığını da yapmış olan, İELEV Akademik Kurul Başdanışmanı Georg Michael Schopp’a destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Akreditasyonun 5 Nisan 2017 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosluğunda imzalandığını belirten İELEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Erhan Erkut “Almanya’dan aldığımız akreditasyonun ardından uluslararası IB hakemleri de Mart’ın ikinci haftası okulumuzu denetledi. Denetleme sonucunda IB akreditasyonuna hak kazandık. 300 okul ziyareti yaptığını söyleyen IB Hakemi, İELEV Özel Lisemizin kendi ziyaret ettiği okullar arasında ilk %5 içinde olduğunu ifade etti. Bu bizim için güçlü bir motivasyon oldu. Hem Almanca hem İngilizce hazırlık sınıflarıyla Türkiye’de iki dilde hazırlık sınıfı olan tek lise olma özelliği taşıyan İELEV Özel Lisemizde Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat Diploma Programıyla öğrencilerimizin, ülkemizdeki üniversitelerin yanında yurtdışındaki üniversitelere de kabulünü kolaylaştıracak Almanca ve İngilizce yeterliliğini vermeyi hedefliyoruz. GIB Diploması içlerinde Amerika, Kanada, İngiltere, İsviçre, Almanya ve Avusturya'nın da bulunduğu 100’den fazla ülkede geçerliliği olan bir diplomadır” dedi.

İELEV ve İELEV Okulları Hakkında:

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı, İstanbul Erkek Lisesinde okumuş, öğretmenlik veya yöneticilik yapmış ve Sarı Siyahlı camiaya toplumsal veya sportif alanlarda katkıda bulunmuş kişiler tarafından 20 Aralık 1982’de kurulmuş olan, ülkemize eğitim alanında katkı sağlamayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. İELEV, eğitim anlayışının ve vizyonunun kökleri 1884 kuruluşlu İstanbul Erkek Lisesi’ne dayanan değerleri ışığında sürekli gelişimi ilke edinir.

İELEV Okulları öğrenci, öğretmen ve çalışanları için kuruma yürekten bağlılık, yardımlaşma ve dayanışma bilincini de beraberinde getirir. İELEV, temsil ettiği değerleri ve çok kültürlülüğe dayalı vizyonunu yeni kuşaklara taşımak, ülkemiz çocuklarının ve gençlerinin hiçbir ayırım yapmaksızın vakfın olanaklarından yararlandırılmalarına kalıcı bir katkıda bulunmak üzere özel eğitim sektöründe var olma kararı ile çalışmalarını sürdürür.

İELEV Okullarında; eğitimde başarı geleneğini sürdürmenin yanı sıra, vefa, dayanışma anlayışı gelişmiş, adalet kavramını benimsemiş, mücadele ruhuna sahip, sorumluluk bilinci yüksek, cesur ve çalışkan, özgür ve analitik düşünürken ekip çalışmasına inanan, insana ve çevreye saygılı, evrensel değerlere sahip, demokratik ve laik dünya vatandaşı bireyler yetiştirmek vazgeçilmez hedeflerdir. Bu kültür ve değerleri yeni nesillere taşıyabilmek adına, 1996 yılında İELEV Özel İlköğretim Okulu, 2005 yılında İELEV Özel Anaokulu ve 2006 yılında ise Acıbadem İlköğretim Okulu eğitim camiasına kazandırılmıştır. Acıbadem İlköğretim Okulu, 2009-2010 ders yılında Nişantepe’deki yeni yerleşkesine geçmiş ve İstanbul Erkek Lisesinin kuruluşunun 125. yılı onuruna okulun adı “125. Yıl İlköğretim Okulu” olarak değiştirilmiştir.

2014-2015 eğitim - öğretim yılında açılan İELEV Özel Lisesi’nde Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) Diploma Programı uygulanmaktadır. İELEV Özel Lisesi, Almanca, İngilizce ve Türkçe eğitim vermektedir.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma