IFC TSKB`ye 75 milyon dolarlık kredi verdi

TSKB, IFC’den 75 milyon dolar tutarında yenilenebilir enerji kredisi sağladı

21.09.2015 Cuma 15:12

Güncelleme : 21.09.2015 Cuma 16:55

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ile 75 milyon ABD Doları tutarında kredi anlaşması imzaladı.
 
IFC’den temin edilen kredi, TSKB tarafından Türkiye genelinde yenilenebilir enerji, kaynak ve enerji verimliliği yatırımlarının finansmanında kullandırılacak.
  
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), IFC’den Türkiye genelinde yenilenebilir enerji, kaynak ve enerji verimliliği yatırımlarının   finansmanında kullandırılmak amacıyla 75 milyon ABD Doları tutarında kredi temin etti. Söz konusu kredi iki yılı ödemesiz olmak üzere toplam yedi yıl vadeli olarak imzalandı.
   
TSKB ve IFC arasında yapılan kredi imza töreninde konuşan TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “IFC’den temin ettiğimiz 75 milyon ABD Doları tutarındaki bu kaynakla birlikte son bir yıl içerisinde sürdürülebilir yatırımların finansmanına yönelik sağladığımız kaynakların toplamı 630 milyon ABD Dolarına ulaştı. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması ve sürdürülebilir büyümesini gerçekleştirmek için kritik öneme sahip yenilenebilir enerji, kaynak ve enerji verimliliği yatırımlarına sağladığımız finansman ve danışmanlık desteğine önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz” diye konuştu.
   
Bu proje ile IFC’nin finansal kuruluşlar aracılığıyla Türkiye’de enerji verimliliğiyle sürdürülebilir enerji projelerine sağlamış olduğu toplam finansman temini ve yatırım miktarının 1 milyar ABD Dolarını aştığını kaydeden IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Finansal Kurumlar Grubu Başkanı Edward Strawderman, anlaşma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’de yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında henüz gerçekleşmemiş büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. TSKB aracılığıyla Türkiye’nin bu alandaki hedeflerini desteklemekten memnuniyet duyuyor ve TSKB’nin diğer bankalara örnek teşkil etmesini umuyoruz.”

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı