`İhracatı inovasyonla uçurmalıyız`

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ihracatının `inovasyon` ve `araştırma-geliştirme` çalışmalarıyla sıçrama yapacağını söyledi.

11.10.2016 Cuma 13:10

Güncelleme : 11.10.2016 Cuma 13:32

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ihracatının 'inovasyon' ve 'araştırma-geliştirme' çalışmalarıyla sıçrama yapacağını söyledi. TİM Başkanı Büyükekşi, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde TİM ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nce 'Sınırsız İnovasyon, Sınırsız Potansiyel' sloganıyla 27-28 Ekim'de Adana'da gerçekleştirilecek Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğinin tanıtımını yaptı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla Adana HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Büyükekşi, 'Adana'da iki gün boyunca, tasarım ve inovasyondan, ilham veren girişimcilere dek çeşitli konularda, uluslararası düzeyde tanınan ve başarıları ile bilinen uzmanlarla paneller ve konferanslar düzenleyeceğiz. Bu etkinlik ülkemiz ekonomisi için çok önemli' dedi.
 
'HAYAL ETTİK, ŞİMDİ RESMEDİYORUZ'

Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olma yolunda koşarak ilerlemesi için çalıştıklarını anlatan TİM Başkanı Büyükekşi, şunları kaydetti: 'Bu yıl itibariyle ülkemiz, Küresel İnovasyon Endeksi sıralamasında, 42'nci sırada yer alıyor. Diğer taraftan, Ocak - Ağustos dönemi ihracatında yüksek teknolojili ürünlerin payı ise yüzde 3.4 oranında. Bu rakamı 2023'te yüzde 10'a yükseltmeyi hedefliyoruz. Tüm bu hedeflerimize ulaşmamız için inovasyon ve araştırma-geliştirme çıtasını daha yukarılara taşımamız gerekiyor. Bunun için de ihracatımızı inovasyonla uçurmamız şart. İhracatçıların kanatları da inovasyonda, tasarımda, markalaşmada.

Ünlü ressam Van Gogh, 'Resmimi hayal ederim ve daha sonra hayalimi resmederim' diyor. Başarmak için önce hayal kurmak lazım. Büyük kaşifler hayal güçleri en yüksek insanlardır ve büyük işler, büyük hayallerle mümkün olabilir. TİM olarak 2023 hedeflerimizi önce hayal ettik. Şimdi bu hayalleri araştırma-geliştirme, inovasyon, marka ve tasarım alanındaki çalışmalarımızla resmediyoruz.'

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanı Bülent Aymen, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş da, 27-28 Ekim'de yapılacak etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunup ilgi duyanları katılmaya çağırdı.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak