`İki ülkenin inisiyatif alacağı dönemdeyiz`

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, "Türkiye ve Rusya`nın daha fazla inisiyatif alacağı bir dönemin arifesindeyiz" dedi.

08.10.2016 Cuma 09:09

Güncelleme : 08.10.2016 Cuma 11:28

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı  Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, "Türkiye ve Rusya'nın daha fazla inisiyatif alacağı bir dönemin arifesindeyiz" ifadesini kullandı.

Kumbaroğlu, yazılı açıklamasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin  ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek 23.  Dünya Enerji Kongresi'nde gerçekleştireceği görüşmenin Ortadoğu'nun kaderini  doğrudan etkileyeceğini belirtti.

Gürkan Kumbaroğlu, iki liderin yapacağı görüşmede Türk Akımı  projesinin de ele alınacağını kaydetti.

Türkiye'nin güney sınırında yaşananlar ve son dönemdeki ABD-Rusya  ilişkilerinin de görüşmede gündeme geleceğinin altını çizen Kumbaroğlu, şu  bilgileri verdi:

"Türkiye ile Rusya arasında özellikle 15 Temmuz'un ardından yaşanan  olumlu gelişmelerin sadece bu iki ülkeyi etkilemediği çok açık. Türkiye-Rusya  yakınlaşması kimleri sevindirdi, kimleri üzdü, kimleri çok rahatsız etti, bunlar  iyi okunmalı. Bugün gelinen noktada Erdoğan-Putin görüşmesini sadece ekonomi ya  da askeri açıdan okursak resmin bütününü ıskalarız. Türkiye ve Rusya'nın daha  fazla inisiyatif alacağı bir dönemin arifesindeyiz. İki liderin alacağı kararlar  kısa ve orta vadede üç kıtada 20'nin üzerinde ülkeyi doğrudan etkileyecek. Ben,  10 Ekim'de gerçekleşecek bu görüşmenin özellikle Ortadoğu'nun kaderine doğrudan  etki edebileceği düşüncesindeyim."

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak