`İkinci bir vergi gibi, düşmesini bekliyoruz`

TESK Genel Başkanı Palandöken "(Zorunlu trafik sigortası düzenlemesi) Tasarı yasalaştığında sigorta şirketlerinin, sigorta primlerini düşürmesini bekliyoruz” dedi.

02.04.2016 Cuma 13:48

Güncelleme : 02.04.2016 Cuma 13:53

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası primlerindeki yüksek artışın şoför esnafı için "ikinci bir vergi" gibi olduğunu belirterek, sigorta primlerinin düşürülmesini beklediklerini bildirdi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, trafik sigortası primlerin düşürülmesine ilişkin düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiğini hatırlattı.

Zorunlu trafik sigortası primlerinin yüzde 500'e kadar artmasının şoför esnafı açısından "ikinci bir vergi" gibi olduğuna dikkati çeken Palandöken, "Tasarı yasalaştığında sigorta şirketlerinin, sigorta primlerini düşürmesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Palandöken, söz konusu yasal düzenlemeyle şirketlerin de önlerini daha rahat göreceğini ve daha kolay tarife belirleyebileceklerini belirterek, "Yasal düzenlemeler hayata geçirildiğinde primlerde yüzde 50 indirim bekliyoruz. Ancak, gelişmeler bu yönde olmazsa, tavan fiyatların çeşitlendirilmesi yönünde çalışmalar yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Aynı kademedeki araçlar için büyükşehir belediyeleri, diğer belediyeler ve riski az olan ilçeler bazında da farklı fiyatlandırma isteyeceklerini vurgulayan Palandöken, prim artışlarının enflasyon veya yeniden değerlendirme oranı baz alınarak tekrar hesaplanması gerektiğini savundu. Palandöken, düzenleme öncesi yüksek fiyattan trafik sigortası yaptıran esnafın mağduriyetinin giderilmesinin de önemine işaret etti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak