IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu`nu yayınladı

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu`nun analitik bölümlerini yayınladı.

27.09.2017 Cuma 17:02

Güncelleme : 28.09.2017 Cuma 10:25

Uluslararası Para Fonu (IMF) Dünya Ekonomik Görünüm  Raporu'nun Ekim 2017 sayısına ilişkin analitik bölümlerini yayınladı.    "Gelişmiş Ekonomilerdeki Yeni Ücret Dinamikleri: Dinamikler ve  Sonuçlar", "Ekonomi Aktivite Üzerinde Hava Durumu Şoklarının Etkileri: Düşük  Gelirli Ülkeler Nasıl Başa Çıkabilir?" ve "Mali Politikaların Sınır Ötesi  Etkileri: Hala Önemli Mi?" başlıklı üç rapordan oluşan analitik bölümlerde genel  olarak teknik analizlere yer verildi.   Gelişmiş ekonomilerde ücret  artışının 2008 küresel finansal krizinden önceki döneme kıyasla daha düşük olduğu  vurgulanan raporda, ücretlerdeki yavaşlamanın en büyük nedeni olarak işsizliğe ve  emeğin eksik kullanımına işaret edildi. 

Raporda, uygun politikalar sayesinde işsizlik oranının  düşürülebileceği vurgulanırken, ücret artışının yine de baskı altında kalabileceği uyarısında bulunuldu.

KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Son 40 yılda küresel sıcaklıklardaki artış nedeniyle düşük gelirli ve  sıcak iklimli ülkelerde tarım faaliyetlerinin, yatırımın ve kişi başına üretimin  düşmesinin beklendiği kaydedilen raporda, iç politikalar ve uyum stratejileri  sayesinde iklim şoklarının olumsuz etkilerinin azaltılabileceği belirtildi.

Raporda, düşük gelirli ülkelerin iklim değişikliğine karşı  mücadelesinde uluslararası toplumun kilit rol oynadığının altı çizilirken, iklim  değişikliğinden birçok ülkenin de olumsuz etkilenmesinin beklendiği aktarıldı.  Ancak uluslararası dayanışma sayesinde küresel ısınmanın uzun dönem risklerinin  sınırlandırılabileceği bildirildi.

ÜLKELER ARASINDA MALİ AÇILIM

Dünyanın en büyük ekonomilerindeki ortak mali eylemler sayesinde 2008  finansal krizinden sonra toparlanmanın hızlandığı ifade edilen raporda, ülkeler  arasındaki mali açılım etkilerinin hala önemli olduğu vurgulandı.

Raporda, üretim açığı olmayan bir ülkede meydana gelen mali şok göz  önüne alındığında mali açılımların düşük olduğu kaydedilirken gerileme yaşayan  bir ülkenin mali açılımlardan daha fazla faydalanabileceği de belirtildi.

Ayrıca, mali reformların ülke sınırlarını aşarak geniş etkilerinin  olabileceğine işaret edilen raporda, bu kapsamında ABD'nin kurumlar vergisi  reformuna ve Almanya'da artan kamu yatırımlarına dikkat edilmesi gerektiği  görüşüne yer verildi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak