IMF: Yunanistan`da finansal istikrar endişesi görmüyoruz

Uluslararası Para Fonu Avrupa Bölümü Direktörü Thomsen: "Yunanistan’da hiçbir finansal istikrar endişesi görmüyoruz.Burada mesele Yunanistan’ın yüksek seviyedeki takipteki kredilerinin halledilebilmesi için orta vadede bir stratejinin oluşturulması." dedi.

28.09.2017 Cuma 16:17

Güncelleme : 29.09.2017 Cuma 08:55

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Bölümü Direktörü  Poul Thomsen, IMF’nin Yunanistan’ın bankacılık sisteminin finansal istikrarına  ilişkin endişesinin olmadığını söyledi. 

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra’da Financial Times tarafından  düzenlenen Yatırım ve Yönetim Zirvesi’nde konuşan Thomsen, “Yunanistan’ın  bankacılık sistemi konusunda açık bir şekilde vurgulamama müsade ediniz.  Yunanistan’da hiçbir finansal istikrar endişesi görmüyoruz. Burada mesele  Yunanistan’ın yüksek seviyedeki takipteki kredilerinin halledilebilmesi için orta  vadede bir stratejinin oluşturulması.” ifadelerini kullandı.

Thomsen, bankaların takipteki kredilerinin azaltılabilmesi için  IMF’nin Yunanistan'a gelecek yılın nisan ayında Varlık Kalitesi  Değerlendirmesi’nin (AQR) güncellemesi tavsiyesinde bulunduğunu hatırlattı.

Thomsen, “Ayrıca Avrupa Merkez Bankası (ECB) da daha önce tarihi  belirlenmiş olan stres testinin öne çekilmesini, söz konusu varlıkların  değerlendirilmesini önerdi. Bu, bankacılık sisteminin güçlenmesini sağlayacak  mevcut stratejinin yeterli olup olmadığına ilişkin bilgi toplamamızı sağlayacak.”  şeklinde konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsa yeni güne rekorla başladı