IMF`den Çin uyarısı

IMF`e göre Çin ekonomisinde yavaşlama ve diğer riskler global görünümü tehdit ediyor.

03.09.2015 Cuma 09:09

Güncelleme : 03.09.2015 Cuma 12:52

IMF, global ekonomi için aşağı yönlü risklerin arttığını ve global ekonomiyi tehdit eden riskler arasında Çin'deki yavaş büyümenin ve artan piyasa oynaklığının olduğunu bildirdi.


IMF uzmanları tarafından yarın Ankara'da başlayacak G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı öncesinde yayınlanan raporda, "Riskler aşağı yönlü ve bu risklerin bazılarının eş zamanlı olarak gerçekleşmeleri çok daha zayıf bir ekonomik görünüme yol açabilir. Büyümeyi artırmak ve riskleri azaltmak için güçlü ortak politika adımları gerekli" ifadelerine yer verildi.


IMF uzmanları raporlarında Çin'in piyasalardak sert düşüşüne rağmen ekonomisini serbestleştirme reformlarını devam ettirmesi gerektiğini de belirterek, "Hisse senedi piyasasında son dönemde yaşanan sert düzeltmeler Çinli otoritelerin piyasa mekanizmalarına ekonomide daha belirleyici rol verme, bozulmaları ortadan kaldırma ve kurumları güçlendirme reformlarına devam etme cesaretlerini kırmamalı" değerlendirmesini yaptılar.


Raporda ayrıca G20'de büyümeyi artıracak politimara ihtiyacın son 6 ayda daha acil hale geldiği ve gelişmiş ekonomilerin genişlemecipara politikası izlemelerinin zaruri olduğu belirtirlirken, potansiyel büyüme ve verimliliğin artırılması için yapısal reformların gerekliliğine de vurgu yapıldı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma