IMF`den İngiltere`ye Brexit uyarısı!

IMF, "İngiltere, AB`den ayrılma kararı alır ise belirsizliği azaltacak politikalar izlemeli" değerlendirmesinde bulundu.

13.05.2016 Cuma 12:01

Güncelleme : 13.05.2016 Cuma 12:27

IMF, İngiltere'de 23 Haziran tarihinde yapılacak referandumdan Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde bir karar çıkması halinde politikaların istikrarın desteklenmesine ve belirsizliğin azaltılmasına odaklanması gerektiğini bildirdi. 

IMF, İngiltere için Madde 4 kapsamında yaptığı değerlendirmenin sonuçlarına ilişkin açıklamasında, İngiltere'de yapılacak AB referandumunun olası sonuçlarına ve atılması gereken adımları değerlendirdi. 

İngiltere'nin AB içinde kalması halinde büyümenin yılın ikinci yarısında toparlanmasını bekleyen IMF, referandum sonrasında kırılganlıkları azaltırken büyümeyi desteklemeye odaklı politikalar izlenmesi gerektiğini belirtti.

IMF, "AB içinde kalma kararı çıkar ise mali politika açığın kademeli azaltımına doğru yönelmeli. Para politikası büyümeyi desteklemek için genişlemeci olmayı sürdürmeli ve enflasyonun hedefe geri yükselmesini sağlamalı" değerlendirmesini yaptı.

İngiltere'nin AB'den ayrılma yönünde bir karar alması halinde ise belirsizliğin arttığı, finansal oynaklığın yükseldiği bir döneme girileceğine işaret eden IMF, "Ayrılma kararı çıkar ise İngiltere'de politikalar istikrarın desteklenmesine ve belirsizliğin azaltılmasına odaklanmalı" dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak