İngiliz otomotiv sektöründen Brexit uyarısı

İngiliz Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu (SMMT) Üst Yöneticisi Mike Hawes, "Brexit anlaşmasına parlamentoda hayır oyu verilmesi bizi anlaşmasız ayrılık uçurumuna daha fazla yaklaştırdı. Bunun otomotiv sektörü için etkileri yıkıcı olur" ifadelerini kullandı. Geçen yıl ülkedeki araç satışı 2008 yılından bu yana en sert düşüşünü kaydetmişti.

16.01.2019 Cuma 15:36

Güncelleme : 17.01.2019 Cuma 10:40

İngiliz Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu'ndan (SMMT) yapılan açıklamada, Mike Hawes'in Brexit'e ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

Hawes, şunları kaydetti:

"Brexit anlaşmasına parlamentoda hayır oyu verilmesi bizi anlaşmasız  ayrılık uçurumuna daha fazla yaklaştırdı. Bunun otomotiv sektörü için etkileri  yıkıcı olur. İngiliz parlamentosunda tüm taraflar böyle bir durumun oluşmaması  (anlaşmasız ayrılık) için gerekli bütün mekanizmaları oluşturmalı ve geleceğimizi  korumak için tüm alternatifleri değerlendirmeli. En büyük ve en önemli ticaret  ortağımızdan anlaşmasız bir şekilde, herhangi bir geçiş süreci olmadan ayrılmamız  sektörün büyük risk altına girmesine neden olur. Anlaşmasız ayrılıktan ne  pahasına olursa olsun uzak durulmalı."

SMMT’nin bu ayın başında açıkladığı verilere göre, geçen yıl ülkedeki  araç satışı 2008 yılından bu yana en sert düşüşünü kaydetti. İngiltere’de geçen  yıl satılan araç sayısı, 2017'ye göre yüzde 6,8 azalarak 2,36 milyona  gerilemişti.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü