İngiliz sinema devi Suudi Arabistan projesini durdurdu

Dünyanın en büyük sinema zincirleri arasında yer alan İngiliz Vue, Suudi Arabistan’da 30 sinema salonundan oluşan projesini durdurma kararı aldığını bildirdi.

23.10.2018 Cuma 09:15

Güncelleme : 23.10.2018 Cuma 15:27

İngiliz The Guardian gazetesi, Vue'nin Abdulmohsen al-Hokair Grubu ile Suudi Arabistan'da 30 sinema salonunu içeren projeyi rafa kaldırdığını  duyurdu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Vue Üst Yöneticisi ve kurucusu  Tim Richards, “Dünyanın diğer yerlerindeki diğer şirketler gibiyiz. Diğer  şirketlerin endişelerini izliyor ve paylaşıyoruz. Tüm bunlar çok hızlı  gerçekleşti. Gelecek birkaç haftada neler olacağını izlemek istiyoruz.”  ifadelerini kullandı.

Richards aynı zamanda Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin  Selman'ın himayesinde 23-25 Ekim'de Riyad'da düzenlenecek olan yatırım  konferansına da (Geleceğe Yatırım Girişimi) katılmayacağını söyledi.

Geçen yıl aralık ayında Suudi yönetimi 2030 yılına kadar ülkede toplam  300 sinemanın açılmasının planlandığını bildirmişti.

Suudi Arabistan yönetiminin sinema yasağının kaldırmasının ardından  Vue, şubat ayında Suudi grupla projenin hayata geçirilmesi için anlaşma  imzalamıştı.

İNGİLİZ ŞİRKETLERDEN "KAŞIKÇI TEPKİSİ"

Daha önce İngiliz yatırım ve teknoloji şirketi Virgin Grubu’nun  kurucusu İngiliz yatırımcı Richard Branson da Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın  kaybolmasının ardından Suudi Arabistan’nda yürüttüğü iki turizm projesindeki  yöneticilik görevini askıya almaya karar verdiğini açıklamıştı.      Branson, “Kaşıkçı’ya ilişkin soruşturma devam ederken ve nerede olduğu  bilinmezken, (Suudi Arabistan’daki) iki turizm projesindeki direktörlüğümü askıya  alacağım. Virgin olarak ayrıca Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’nun bizim uzay  şirketlerimiz Virgin Galactic ve Virgin Orbit’e yatırım teklifine ilişkin  görüşmeleri de askıya alacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Londra Borsası (LSE) Üst Yöneticisi David Schwimmer da 23-25 Ekim  tarihlerinde Suudi Arabistan’da düzenlenecek olan uluslararası yatırım  toplantısına katılmayacağını duyurmuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma