İngilizlerden ABD’nin vergi adımlarına tepki

İngiltere’de çelik sektörünün çatı kuruluşu UK Steel’in Başkanı Gareth Stace, ABD’nin çelik sektörüne yönelik gümrük vergisi adımlarına ilişkin, “Avrupa Birliği liderlerinin kafasına silah doğrultulmuş durumda.” dedi.

31.05.2018 Cuma 14:40

Güncelleme : 01.06.2018 Cuma 10:22

İngiliz yayın kurumu BBC'ye değerlendirmede bulunan Stace, ABD’nin  daha önce Çin’e yönelik uygulamayı planladığı korumacı tedbirlerin şimdi Avrupa  Birliği’ne (AB) karşı uygulanmaya çalışıldığını söyledi.
 
ABD ve AB arasında konuya ilişkin devam eden müzakerelere değinen  Stace, "Avrupa Birliği liderlerinin kafasına silah doğrultulmuş durumda.” dedi.
 
Avrupa Birliği’ndeki çelik üreticileri daha önce ABD’nin çelik  ithalatındaki gümrük vergisi artışından geçici olarak muaf tutulmuştu.
 
Çarşamba günü ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un Paris’te AB’li  mevkidaşları ile yaptığı görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığına ilişkin  medyada yer alan haberlerin ardından ABD’nin Çin’e karşı uyguladığı gümrük  vergilerini AB ülkelerine de uygulamasından endişe ediliyor.
 
Fransa’nın Maliye Bakanı Bruno Le Marie, ABD’nin Avrupalı metal  üreticilerine yönelik gümrük vergisini artırmasının “gerekçesiz” ve “tehlikeli”  olduğunu söylemişti.
 
Le Marie Paris’teki toplantının ardından, “En büyük ticaret ortakları  Avrupa ile ticari anlaşmazlığa düşmek isteyip istememek tamamen ABD’li  otoritelere kalmış bir şey.” ifadesini kullanmıştı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma