`İngiltere enerji yatırımlarını frenleyebilir`

İngiliz şirketlerinin, Kuzey Denizi`ndeki yeni enerji yatırımlarının 2018 yılına kadar yılda 2-4 milyar sterlin azaltılabileceği kaydedildi .

09.09.2015 Cuma 15:46

Güncelleme : 09.09.2015 Cuma 16:14

Petrol fiyatlarındaki sert düşüşler nedeniyle İngiltere'nin Kuzey Denizi'ndeki yeni enerji yatırımlarının 2018 yılına kadar yılda 2-4 milyar sterlin azaltılabileceği açıklandı.

İngiltere'de petrol ve doğalgaz sektörünü temsil eden üst kuruluş "Oil & Gas UK" yıllık raporunda, ülkedeki enerji şirketlerinin petrol fiyatlarının düşüşü nedeniyle zorlu bir faaliyet ortamıyla karşılaştığı belirtildi.

Şirketlerin maliyetlerini 2016 yılının sonuna kadar en az yüzde 22 oranında azaltmayı planladığı bilgisine yer verilen raporda, Kuzey Denizi'nde faaliyet gösteren offshore şirketlerinin, 2014 yılının başından bu yana 65 bin kişinin işine son vererek toplam çalışan sayısını 375 bine indirdiği vurgulandı.

Raporda, bu yıl içerisinde şirketlerin maliyetlerini yüzde 8 (800 milyon sterlin) azalttığı, önümüzdeki yıl ise yüzde 14'lük (1,3 milyar sterlin) maliyet kesintisine daha hazırlanıldığı da paylaşıldı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Oil & Gas UK Üst Yöneticisi Deirdre Michie, "Endüstrimiz zorlu bir dönemle karşı karşıya. Geçtiğimiz yıl, üretimden elde ettiğimizden fazlasını yatırıma harcadık. Buna petrol fiyatlarındaki düşüş de etki etti. Bu durum yatırımcılar açısından sürdürülebilir değil. Nakit sıkışıklığı sebebiyle yatırımcıların yeni yatırımlar için eli zorda" ifadelerini kullandı.

Yeni petrol ve doğalgaz sahalarının keşif oranının 1970'lerden beri en düşük seviyesine gerilediğine dikkati çeken Michie, "Sermaye yatırımlarımızın geçtiğimiz yıl kaydedilen 14,8 milyar sterlin seviyesinden, önümüzdeki üç yıl boyunca neredeyse her yıl 2 ila 4 milyar sterlin azalması bekleniyor" dedi.

 

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü