`İngiltere kaya gazı yatırımcılarını cesaretlendirmeli`

Global Warming Policy Foundation Direktörü Peiser "Hükümetin son zamanlarda reddedilen kaya gazı projeleri karşısında umutsuzluğa düşen şirketleri tekrar cesaretlendirmesi gerekir" dedi.

18.08.2015 Cuma 11:21

Güncelleme : 18.08.2015 Cuma 11:21

Global Warming Policy Foundation Direktörü Benny Peiser, İngiltere'nin ülkede son zamanlarda reddedilen kaya gazı projeleri karşısında umutsuzluğa düşen şirketleri tekrar cesaretlendirmesi gerektiğini belirtti.


AA muhabirine konuşan Merkezi İngiltere'deki düşünce kuruluşu Global Warming Policy Foundation Direktörü Peiser, kaya gazı proje onay ve başvuru süreçlerini en aza indiren İngiltere'nin bu kararını değerlendirdi.


Peiser, kaya gazı projelerinin başvuru ve onay sürelerinin hızlandırılmasıyla ülkenin bir an önce ticari üretime geçmeyi umduğunu belirterek, "Kaya gazı projelerinin hayata geçirilmesinin hızlandırılması, ülkede son zamanlarda reddedilen kaya gazı projeleri karşısında umutsuzluğa düşen şirketleri tekrar cesaretlendirmesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu.


Kaya gazı projelerinin gerçekleştirilmesinde hızlı hareket etmenin önemine dikkati çeken Peiser, "Hükümet kaya gazı projelerinin geliştirilmesi ve uygulanması konusunda acele etmezse şirket ve yatırımcılar İngiltere'deki projelerini tekrar gözden geçirir" ifadelerini kullandı.


Peiser, dünyanın bir çok yerinde kaya gazı üretimi için fırsatların olduğunu hatırlatarak, "Kaya gazı projelerine yatırım yapmak isteyen şirket ve k
işiler, İngiltere'nin proje üretme aşamasına gelmesini uzun süre beklemez. Hızlı hareket edilmezse, İngiltere'ye yapılması düşünülen önemli yatırım olanakları başka ülkelere doğru kayabilir" şeklinde konuştu.


Peiser, "Bundan sonra atılması gereken en önemli adım, bir kaya gazı projesini hayata geçirerek ülkedeki insanlara kaya gazının çıkarılmasını sağlayan hidrolik çatlatma (fracking) adı verilen işlemin ne kadar güvenli ve faydalı olduğunu göstermektir" dedi.


Ülkede kaya gazı üretimi konusu ilk kez 2007 yılında gündeme geldi. Bu doğrultuda bir çok kuyu açılmasına rağmen ülkede hiçbir ticari üretim gerçekleştirilmedi. İngiltere, son aldığı kararla kaya gazı ile ilgili projeleri hızlandırmayı amaçlarken, yerel halkın da ortaya çıkacak kazançtan faydalanmasını hedefliyor.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak