İngiltere MB isklere karşı tampon oranını artırdı

BoE, İngiltere`de finansal istikrar görünümünün kötüleşmesiyle bankaların, ekonominin gerilediği dönemlerde kredilerin desteklenmesini sağlamak için ayırmaları gereken sermayenin biriktirilmesine başlanması gerektiğini söyledi.

29.03.2016 Cuma 16:52

Güncelleme : 29.03.2016 Cuma 17:20

İngiltere Merkez Bankası (BoE), İngiltere'de finansal istikrar görünümünün kötüleşmesiyle, ekonomik döngünün aşağı yöneldiği dönemlerde kredilerin desteklenmesini sağlamak için ayrılması gereken sermayenin biriktirilmesine bankaların başlaması gerektiğini söyledi.

BoE Finansal Politika Kurulu, bankaların İngiltere pozisyonları için belirlediği konjonktür karşıtı sermaye tamponu oranını 0'dan yüzde 0.5'e yükseltti. Yeni düzenleme önümüzdeki yıl 29 Mart'tan itibaren geçerli olacak. Tampon uygulaması İngiltere bankaları ve Avrupa Birliği bankalarının İngiltere'de kredi veren şubeleri için de geçerli olacak.

BoE Finansal Politika Kurulu Salı günü yaptığı açıklamada, "Yurtiçi kredilere ilişkin riskler artık hafife alınamaz ve İngiltere pozisyonlarını de dolaylı olarak etkileyebilecek küresel riskler yükseliyor." ifadelerini kullandı. Finansal Politika Kurulu açıklamasında, 23 Haziran'da yapılacak olan İngiltere'nin AB üyeliğine ilişkin referandum, "yakın vadede finansal istikrar üzerindeki yurt içi risklerin en belirgin kaynağı" denildi.

BoE açıklamasında, "standart risk ortamında" konjonktür karşıtı sermaye tamponu oranını yüzde 1 civarında belirlemenilmesinin hedeflenildiği söylendi. Bu önlemin amacı, ekonomik büyüme zamanlarında kredileri yükseltme eğiliminde olan bankaların, ekonomik düşüş zamanlarında da kredileri aniden keserek ekonomide oluşan zararı daha da artırmalarının önüne geçmek.

BoE, konjonktür karşıtı sermaye tamponunu sermaye yeterlilik önlemlerini basitleştirmek ve bu önlemleri daha şeffaf hale getirmek için kullanmak istiyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak