İngiltere o yatırımları mercek altına alıyor

İngiltere`de savunma sanayi ürünleri imal eden şirketlere yapılacak yabancı yatırımların, ulusal güvenlik nedeniyle daha sıkı incelenmesinin planlandığı bildirildi.

17.10.2017 Cuma 16:55

Güncelleme : 18.10.2017 Cuma 09:49

Sky News’e değerlendirmede bulunan İngiltere İş ve Enerji  Bakanı Greg Clark, “Britanya serbest ticaretin her zaman savunucusu olmuştur.  Hükümetin şirket birleşme rejimini, ulusal güvenliği ilgilendiren alanlardaki  yasal boşlukları kapatmak için gözden geçirmesi doğrudur.” ifadesini kullandı.

Clark, halihazırda yabancı şirketlerin İngiliz şirketleri ile  birleşmesine ilişkin mevzuatın gözden geçirildiğini kaydetti.

Ulusal güvenlik nedeniyle, büyüklüklerine bakılmaksızın tüm şirket  birleşmelerinin gözden geçirilebileceğine işaret eden Clark, “Bazen büyük  oyuncular yerine (savunma sanayisinde) gerekli aksamların küçük işletmeler  tarafından üretildiğini görüyoruz. Büyük oyuncular her zaman ulusal güvenlik  incelemesine tabi olmuşlardır. Söz konusu büyük birleşmeler olunca, müdahil  olmak, birleşmeye şart koşmak ya da birleşmeyi engellemek mümkün. Fakat cirosu 70  milyon sterlinin altında olan şirketler için bu yönde bir problem var. Benim bu  incelemeyi yapabilmek için herhangi bir yetkim bulunmuyor.” değerlendirmesini  yaptı.

İngiltere'de mevcut mevzuata göre, hükümet sadece yıllık cirosu  70 milyon sterlinin üzerinde olan şirketlerin birleşmesine doğrudan müdahil  olabiliyor.

Şirket birleşmelerine ilişkin mevzuatta yapılacak düzenlemenin İngilizce parlamentosunda kabul edilmesi halinde, hükümet ulusal güvenlik  açığı oluşturabilecek şirket birleşmelerine şirketlerin büyüklüklerine  bakılmaksınız doğrudan müdahale edebilecek.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma