IPA II gümrük işlemleri tebliği yayımlandı

Avrupa Birliği tarafından Türkiye`ye yapılacak mali yardımın uygulanmasına ilişkin Katılım Öncesi Yardım Aracı Çerçeve Anlaşması gümrük işlemlerinin uygulama usul ve esasları belirlendi.

07.10.2017 Cuma 12:04

Güncelleme : 09.10.2017 Cuma 10:01

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, "Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Çerçeve Anlaşmasına İlişkin Gümrük Genel Tebliği", Resmi  Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre tebliğ, AB'nin 2014-2020 bütçe döneminde IPA II Çerçeve  Anlaşması ve bu anlaşmaya dayanarak, Türkiye ile AB arasında imzalanan sektörel,  finansman anlaşmaları ve IPA II kapsamındaki Teknik Destek ve Bilgi Değişim  Mekanizması (TAIEX) gibi AB veya Türkiye-AB ortak finansmanıyla karşılanan, AB  tarafından bu amaçla yetkilendirilmiş sözleşme makamları, birlik yüklenicileri  arasında imzalanan sözleşmeleri kapsıyor.

Tebliğ çerçevesinde, IPA II kapsamında serbest dolaşıma girecek ticari  eşya için gümrük veya ithalat vergileri, harçları, KDV, ÖTV veya herhangi benzeri  vergi ve harçlardan istisna tutulmak suretiyle AB yüklenicileri tarafından birlik  sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilecek ithalat işlemlerinin nasıl tamamlanacağı  da belirtildi.

Tebliğin uygulanması esnasında olabilecek sorunlar ve tereddütler için  bakanlığın AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne başvurulabilecek. Elektronik  ortamda başvuru yapılması halinde "abproje@gtb.gov.tr" elektronik posta adresi  kullanılabilecek.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü