İran ile petrol fiyatları 50 dolara dönebilir

Önümüzdeki hafta İran ve altı devlet arasında anlaşma sağlanırsa Amerikan petrol fiyatları 50 dolar seviyesine dönebilir.

24.06.2015 Cuma 09:38

Güncelleme : 24.06.2015 Cuma 09:42

Bu hafta petrol piyasası ABD'den gelecek verilere odaklanmış durumda. Fakat önümüzdeki hafta ana gündem İran ve nükleer programı ile ilgili anlaşma olacak. Eğer 30 Haziran tarihinde İran ve altı devlet arasında ülkenin nükleer programı ile ilgili bir anlaşma sağlanırsa İran'ın küresel pazara milyonlarca varil petrol arz etmesiyle Amerikan petrol fiyatlarında 50 dolarlar seviyesine dönülebileceği konuşuluyor

Outstanding Investments yatırım bülteni editörü Byron King, "Eğer yaptırımlar kaldırılırsa İran'ın satmaya hazır yaklaşık olarak 50 milyon varile karşılık gelen petrol dolu 34 büyük tankeri bulunuyor" diye konuştu.

Analistler İran'ın ne kadar değişken petrol stoku olduğu konusunda tartışmalar geliştirseler de hepsi İran'ın küresel pazara hemen etki göstereceği konusunda hemfikirler.
 
Strategic Energy & Economic Research Başkanı Michael Lynch "30 ya da 40 milyon varillik bir stok olabilir fakat bu piyasayı çok hızlı bir şekilde etkileyebilir. Eğer petrol ihraç eden Körfez ülkeleri İran dolayısıyla pazarlarını kaybettiklerini düşünürlerse fiyatlarda indirime gidebilirler ve Batı Teksas ham petrolü için fiyatların 50-55 dolar seviyesine gelmesine yol açabilirler" değerlendirmesini yaptı.

"
En Çok Okunan Haberler

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?