İran`dan flaş açıklama!

İran Ulusal Gaz Şirketi, tahkimin Türkiye lehine verdiği indirim kararı hakkında açıklama yaptı. NIGC, tahkimin henüz kesin kararını vermediğini söyledi.

02.02.2016 Cuma 17:25

Güncelleme : 02.02.2016 Cuma 18:12

Uluslararası tahkim mahkemesinin, İran'ın doğalgaza 10-15 yapmasına yönelik karar çıkardığı haberinin ardından İran'dan flaş açıklama geldi. İran Ulusal Gaz Şirketi (NIGC), tahkimin henüz kesin kararını vermediğini söyledi. NIGC'e göre soruşturma süreci hala devam ediyor.

İRAN MEDYASINI SUÇLADI

NICG ayrıca indirim haberleri için İran medyasını suçlayıp 'İran'da bazı haber ajanslarının geçtiği nihai sonuç gerçeği yansıtmamaktadır' dedi.

Şirket ayrıca, mevcut fiyatların makul olduğunu iddia ederken, NIGC, BOTAŞ'ın daha önce açtığı davanın da kendileri lehine sonuçlandığını ifade etti.

Azerbaycan'dan Trend Haber Ajansı'nın haberinde, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin davacı Türkiye'yi İran'a karşı haklı bulduğu belirtilmişti. Kararın ardından Türkiye'nin 2011-2015 yıllarında İran'dan aldığı doğalgaz fiyatına yüzde 10-15 indirim uygulanması bekleniyordu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri de söz konusu kararı doğrularken, "Mahkeme Türkiye'nin lehine karar verdi, oran konusunu hakem kurulu belirleyecek" demişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz tahkimi davasında kazanılan indirimin geriye dönük olarak işleyeceğini belirterek, şöyle konuşmuştu: "Burada tahkim tarafların anlaşması yönünde yüzde 13,3 ile 15,8 arasında bir indirim aralığı verdi. Bu önümüzdeki birkaç ay içerisinde tarafların bir mutabakata varması ile ilgili bir süreç, sınırsız bir süreç değil. Bu indirimi inşallah en kısa sürede halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak