İran`dan OPEC`e çağrı

İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, OPEC üyesi ülkelerin fiyatları varil başına 70-80 dolara yükseltmek için üretimi düşürmesi çağrısı yaptı.

19.10.2015 Cuma 11:58

Güncelleme : 19.10.2015 Cuma 12:59

İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, OPEC üyesi ülkelerin fiyatları varil başına 70-80 dolara yükseltmek için üretimi düşürmesi gerektiğini söyledi.

Zanganeh, Tahran’da gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Fiyatların mevcut seviyelerinden kimse memnun değil. OPEC, üretim seviyesini düşürerek piyasayı idare etme kararı almalı” dedi. Zangadeh öte yandan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) Aralık ayındaki toplantıda böyle bir karar almasını beklemediğini ifade etti.

OPEC, üst üste 16. ayda da günlük 30 milyon varil seviyesindeki resmi hedefinin üzerinde üretim gerçekleştirdi. Grup, küresel arz fazlası sorunu yaşanması ile birlikte satışlarını korumaya çalışıyor. Küresel gösterge olan Brent petrol, geçtiğimiz 12 ayda yüzde 41 geriledi ve Londra saati ile 08.31’de varil başına 50.20 dolardan işlem gördü. 12 üyeli OPEC, 4 Aralık’ta Viyana’da yapacağı toplantıda üretimi değerlendirmeyi planlıyor.

Devletin kontrolündeki National Iranian Oil Co. yöneticisi Roknoddin Javadi, “İran, ekonomik yaptırımların kaldırılmasından sonra bir hafta içerisinde petrol ihracatını günlük 500,000 varil artırabilir” diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak