İş dünyası tüm sıkıntılara rağmen gelecekten umutlu!

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu, 2015 yılını çok zor geçiren iş dünyasının, 2016`dan daha umutlu olduğunu söyledi.

22.12.2015 Cuma 11:40

Güncelleme : 22.12.2015 Cuma 11:48

"Ekonomi yönetiminin önceliği büyüme olmalı" diyen Başkan Allıoğlu, iş dünyasına da "Yatırım" çağrısında bulundu. 
   
Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M.Nezih Allıoğlu, geride bırakmaya hazırlandığımız 2015 yılının  ekonomik, sosyal ve
siyasal anlamda Türkiye için  çok sıkıntılı bir yıl olduğunu anımsattı.

Bu sorunlardan en fazla etkilenen kesimlerin başında özel sektörün geldiğini bildiren Başkan Allıoğlu, "Son birkaç yıldırTürk ekonomisinde Gezi olaylarıyla birlikte başlayan düşüş, 17-25 Aralık operasyonları, seçimler ve ne yazık ki artan terör olayları nedeniyle devam etmiştir. Bunlara coğrafyamızda yaşanan olaylar ve küresel ekonomideki yavaşlama da eklendiğinde, 2015 yılı ekonomik açıdan çok da istediğimiz ölçüde ilerlememiştir"  dedi.

İHRACATTA HEDEF TUTMAYACAK

Ekonomik büyümede en önemli itici güç olan ihracatta, Türk iş dünyası üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini vurgulayan Başkan Allıoğlu, "Türkiye'nin zenginliklerini ihraç ederek ülkemize geçtiğimiz yıl 157 milyar dolar kazandıran ihracat sektörünün performansı, takdire değerdir. Fakat bu yıl küresel ekonominin ikinci çeyrekte yavaşlaması Türk ihracatına da yansımış ve ihracatımız maalesef büyümeye pozitif katkı sağlayamamıştır. Global anlamda yaşanan sıkıntılar ve dolar bazındaki değişmelerden ötürü ciddi kayıplar yaşanırken, 2015 yılı için konulan 173 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılması mümkün görülmemektedir" diye konuştu.

DÜNYADAN DEĞİL TÜRKİYE'DEN UMUTLUYUZ

Ülke ekonomisi için üretim ve sanayinin büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Allıoğlu, şöyle devam etti: "Maalesef Türkiye'nin petrolü, doğalgazı yoktur. Dolayısıyla enerjide dışa bağımlı bir ülkedir. Enerji bakımından bu denli dışa bağımlı iken hedeflediğimiz güce ulaşabilmek için yatırım, üretim ve ihracatımızı arttırmak zorundayız. En az ithal ettiğimiz enerji kadar katma değer üretecek ihracat yapmalıyız." GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu, Başkent iş dünyasının temsilcileri olarak dünya ve Avrupa ekonomisinden değil ama Türkiye ekonomisinden umutlu olduklarını da bildirdi.

ÖNCELİK BÜYÜME VE MALİ İSTİKRAR OLMALI

Allıoğlu, "Ülkemizin bugüncü mevcut ekonomik koşullarının daha da iyiye gideceğine inancımız tamdır. Global ve jeopolitik risklere rağmen yeni yılla ilgili beklentilerimiz çok da olumsuz değildir. Bu dönemde ekonomi yönetimimizin önceliği büyüme ve mali istikrar olmalıdır. Büyüme hızındaki yavaşlamanın piyasalarda durgunluk ve işsizliği tetiklediği unutulmamalıdır" dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma