İŞKUR Genel Müdürü Uzunkaya: Teşviklerden istifade etme oranı yüzde 46,7

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, "Kadınlara, gençlere, engellilere, toplumun her kesimine, sektörel anlamda ilave istihdam teşvikinde farkındalığımız söz konusu. Türkiye`de, bu teşviklerden haberdar olma ve istifade etme oranı yüzde 46,7" dedi.

17.04.2019 Cuma 14:53

Güncelleme : 18.04.2019 Cuma 09:18

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Kırşehir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu  Toplantısı'nda, her yıl Türkiye'nin, Avrupa'nın ve dünyanın en büyük iş gücü  piyasası araştırmasını yaptıklarını, amaçlarının 89 bin 324 iş yerinde işverenin  isteklerini ölçmek ve politikalarını ona göre sürdürmek olduğunu söyledi.

Araştırma sonuçlarına göre Kırşehir ve Türkiye genelinde atılacak  adımları değerlendirdiklerini belirten Uzunkaya, şöyle devam etti:

"(İstihdamla ilgili yatırım yapacağım) düşüncesinde 2019 yılında  Türkiye ortalaması yüzde 18,8'di. Kırşehir'de bu rakam yüzde 23,3 olarak  belirlendi. Kırşehir'in, Türkiye'nin üzerinde 5 puan bir fazlalığı söz konusu.  Bu, Kırşehir adına sevindirici bir rakam. İŞKUR'un hizmetlerinin bilinir olması  ve sahiplenilmesi adına eleman temininde İŞKUR'a olan yönelişin Türkiye  ortalaması yüzde 61,8 iken Kırşehir açısından yüzde 97,2 oldu. Bu da Kırşehir  adına Valiliğin ve ilgili kurumların iş birliğinde kat ettiği mesafenin  göstergesidir."

Türkiye'de uygulanan istihdam teşviklerinin Avrupa'nın ve dünyanın  hiçbir ülkesiyle karşılaştırılamayacak kadar  fazla olduğunu dile getiren  Uzunkaya, "Kadınlara, gençlere, engellilere, toplumun her kesimine, sektörel  anlamda ilave istihdam teşvikinde farkındalığımız söz konusu. Türkiye'de bu  teşviklerden haberdar olma ve istifade etme oranı yüzde 46,7. Kırşehir'de bu oran  yüzde 69,7 oldu. Bütün bunlar çok daha fazla çalışınca çok daha güzel neticeler  alacağımızın ifadesidir." diye konuştu.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın da il genelinde istihdamın artırılmasına  yönelik önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Akın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan İstihdam  Seferberliği ve ikinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında düzenlenen etkinliklerde  ilimiz iş adamları, STK ve odaların temsilcilerinin katılımıyla ilimizin  istihdamının artırılmasına yönelik ne tür teşvikler var, bu teşviklerden hangi  koşullarda yararlanılacağı konusunda İŞKUR İl Müdürlüğümüzce gerekli  bilgilendirme çalışmaları yapıldı." dedi.

Toplantıya, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir  Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Metin Ülgen Kaya ve sivil toplum kuruluşlarının  temsilcileri katıldı.

"
En Çok Okunan Haberler

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?