İsrail gazını ihraç etmek istiyor

İsrail Elektrik Düzenleme Kurumu Başkanı Hacohen "Doğalgaz ihracatı yapmak istiyoruz ve hükümetimiz bunun için gerekli yasal çalışmaları yapıyor" dedi.

02.06.2015 Cuma 11:13

Güncelleme : 02.06.2015 Cuma 11:17

İsrail Elektrik Düzenleme Kurumu Başkanı Orit Farkash Hacohen, doğalgaz ihracatı yapmak istediklerini, bunun için gerekli yasal çalışmaları gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Hacohen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik ihracatına uygun olmayan bir coğrafi konuma sahip olduklarını belirterek, "Doğalgaz ihracatı yapmak istiyoruz ve hükümetimiz bunun için gerekli yasal çalışmaları yapıyor" dedi.

İsrail'de enerji piyasası düzenleme kurumu yapısının diğer ülkelere göre farklı olduğunu, bunun, İsrail'in diğer ülkeler gibi entegre bir piyasaya sahip olmamasından kaynaklandığını belirtti.

Hacohen, İsrail Elektrik Düzenleme Kurumu olarak sadece elektriğe değil, doğalgaz anlaşmalarına da odaklandıklarını ifade ederek, "Doğalgaz araması yapan şirketlerin daha iyi bir finansal yapıya sahip olması ve rahat çalışabilmeleri için hükümetimiz çalışmalarını sürdürüyor ve bu konuda çok açık kurallara sahibiz. Geniş gaz rezervlerine sahip olduğumuzu biliyoruz ve bunu da değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Hacohen, elektrik ihracatı yapmadıklarını, yakın gelecekte de böyle bir planlarının olmadığını dile getirdi.

İsrail'de enerji piyasası ve düzenleme yapısının her geçen gün geliştiğine dikkati çeken Hacohen, "Elektrik konusunda daha dikkatli davranıyoruz. Elektrik piyasaları açısından baktığınız zaman bir ekonomi adasına benziyoruz. Herhangi bir ülkeyle bağlantımız yok" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkiler konusunda umutlu olduğunu, ilişkilerin daha iyiye gideceğine inandığını belirten Hacohen, "İki ülke arasındaki ilişkilere olumlu katkı sağlayacak her şeyi destekliyorum ve bu konuda umutluyum" dedi.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma