İstanbul Yeni Havalimanı`na övgü dolu sözler

29 Ekim’deki açılış için gün sayan İstanbul Yeni Havalimanı, İngiltere’nin dünya çapında yayın yapan kanalı BBC World News’dan övgüler aldı.

16.06.2018 Cuma 11:07

Güncelleme : 18.06.2018 Cuma 10:02

29 Ekim’deki açılış için gün sayan İstanbul Yeni Havalimanı, İngiltere’nin dünya çapında yayın yapan kanalı BBC World News’dan övgüler aldı. Deneyimli gazeteci Aaron Heslehurst’un yayınına konuk olan İstanbul Yeni Havalimanı İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, havalimanı ile ilgili son bilgileri paylaştı.
 
Talking Business with Aaron Heslehurst isimli programda, 29 Ekim’de açılış yapılacak ve bölgedeki en önemli hub olacak İstanbul Yeni Havalimanı için, sunucu "Dikkat edin" sözleriyle birlikte "özellikle uluslararası uçuşlarda dünyanın en kalabalık havalimanlarına güçlü bir rakip geldiğini" belirtti.
 
Türkiye’nin büyük bir ülke olması ve özellikle iç hat uçuşlarındaki talebin son on beş yılda 12 kat artmasından bahseden Kadri Samsunlu ise Türkiye’nin, üreten Doğu ve tüketen Batı’nın arasındaki stratejik konumunun önemine değindi.
 
Uzun menzilli uçuş yapabilme kapasitesine sahip uçakların yaygınlaşması sonrası ‘hub modeli’nin zarar görüp görmeyeceği sorusuna istinaden Samsunlu; İstanbul Yeni Havalimanı’nın bulunduğu bölgeden 3 saat uzaklıkta 60 ülke ve 120 destinasyon olduğunu ve bu ülkelerden diledikleri her yere ulaşabileceklerini iletti.
 
Yeni havalimanı açıldığında havayolları için slot sorunun ortadan kalkacağına dikkat çeken İGA İcra Kurulu Başkanı Samsunlu, Türk Hava Yolları’nın da yeni destinasyonlara çok daha kolay uçuş açabileceğini düşündüğünü belirtti.
 





"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak